Visa gymnasium.se som: Mobil

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete

Praktiska gymnasiet Kalmar
Programinformation
Kalmar
Antal elever: 1 (år 1)
Barn- och fritidsprogrammet
  • Antagningspoäng: 137,5
    (medelvärde: 160) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-04-15
Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete

Om utbildningen

Barn- och fritidsprogrammet - För dig som vill jobba med människor

Är du intresserad av att undervisa och nyfiken på hur lärandet går till? Vill du jobba med människor i framtiden? Då är Barn- och Fritidsprogrammet på Praktiska Gymnasiet Kalmar något för dig. Du kommer hjälpa barn, ungdomar och funktionshindrade i skolan, hemmet eller under fritiden. De kan behöva stöd med olika aktiviteter som skoluppgifter, träning, sociala aktiviteter och hälsa.

Om du väljer att gå Barn och fritid kommer du få chansen att möta många nya människor och vara med där det hela tiden händer nya saker.

Inriktning Pedagogiskt arbete

Om du är nyfiken på hur människor utvecklas och lär sig passar inriktningen Pedagogiskt arbete bra. Under utbildningen kommer du få lära dig om hur människan fungerar. Du läser bland annat ämnen som pedagogik, sociologi och psykologi. När du efter tre år är klar med utbildningen kan du jobba som barnskötare, personlig assistent eller med stöd för funktionshindrade.

Kurser som ingår om du väljer inriktning Pedagogiskt arbete:

  • Barns lärande och växande
  • Pedagogiskt arbete
Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Kalmar söker du till programmet via Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
E-post: gymnasieantagningen@gyf.se

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Kalmar

Praktiska gymnasiet Kalmar

Praktiska Gymnasiet Kalmar – ett yrkesgymnasium med mycket praktik

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Kalmar och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Kalmar

Verkstadsgatan 15
392 39 Kalmar

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer