Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Tamer om Måleri

Praktiska gymnasiet Jönköping

Tamer om Måleri

Tamer går årskurs 3 på Bygg- och anläggningsprogrammet inriktning Måleri på Praktiska Gymnasiet Jönköping. Han trivs bra på skolan och lärarna finns alltid där och stöttar i allt. Tamers utbildningen har redan gett honom ett färdigt jobb efter studenten och han längtar till att börja arbeta och tjäna pengar!

Varför valde du Praktiska Gymnasiet Jönköping? 

Jag hade hört mycket gott om skolan när jag skulle göra mitt gymnasieval. Att jag valde just Bygg- och anläggning med inriktning på måleri är för att jag alltid varit intresserad av det här yrket och få jobba fysiskt. Det är väldigt omväxlande och den ena dagen är aldrig den andra lik. Jag är jättenöjd med mitt val!

Hur är det att plugga på Praktiska Gymnasiet Jönköping?

Jag stortrivs med elever och personal här. Alla är schyssta mot varandra. Lärarna hjälper alltid till på alla sätt och stöttar oss i allt. Lokalerna är väldigt bra också, vi fick en ny bygg-gård i år vilket är kul!

Hur är det att vara på praktik?

Jag stortrivs med företaget jag gör praktik på och med min handledare Peter. Han är toppen! Jag får testa på precis allt inom måleriyrket.

Vad vill du göra efter studenten? 

Efter studenten vill jag börja jobba. Jag har fått jobb på företaget som jag gör praktik på just nu så planen är att börja där efter jag gått ut skolan. Om några år kanske jag kommer vilja plugga vidare också, men just nu vill jag börja jobba och tjäna pengar.

Vad vill du ge för tips till de som ska börja gymnasiet i höst?

Se till att hänga i redan från början, både i skolan och på praktikplatsen. Då kommer det gå hur bra som helst. Dessutom vill jag tipsa om att man söker hit till Praktiska Gymnasiet. Alla lärare och personal är väldigt bra här. Skolan har gett mig en bra utbildning och hjälpt mig fått ett jobb. Det är jag jätteglad över!
Läs mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Ta kontakt med skolan


Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Praktiska gymnasiet Jönköping.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin