Visa gymnasium.se som: Mobil

Robin Johansson gick från lärling till kollega

Praktiska Gymnasiet Helsingborg

Robin Johansson gick som lärling på Praktiska Gymnasiet HelsingborgRobin Johansson gick från lärling till kollega

Robin Johansson tog studenten från svetsprogrammet på Praktiska Gymnasiet Helsingborg våren 2013 och blev snabbt attraktiv på arbetsmarknaden. Till en början fick han anställning på sin praktikplats men när de var tvungna att slimma personalstyrkan så sökte Robin sig vidare och fick en provanställning på Svets teknik AB i Gunnarstorp direkt.

– Jag skickade ut mitt CV till ett par företag och fick svar från flera redan nästa dag. Jag valde Skruva teknik AB eftersom det verkade vara en bra arbetsplats. Jag går just nu på en provanställning sedan tre veckor tillbaka men företaget är i stort behov av ny personal så jag har redan fått ett muntligt löfte om tillsvidare anställning, säger Robin med ett leende på läpparna.

Företagets personalstyrka är rätt gammal och varje år går någon i pension. Bra folk är svårt att få tag i därför har företaget även provanställt Robins bror, Marco Johansson. De båda bröderna är en del av företagets strategi för att förnya personalstyrkan och samtidigt utbilda ny personal inom de olika arbetsuppgifterna som finns så att de inte står utan kompetens när folk slutar eller är sjuka. Just nu jobbar de med att bygga stora skruvar. Då valsar man stora plåtstycken som sedan slipas med vinkelslip och svetsas ihop.

– Jag trivs här väldigt bra. Arbetet är enkelt men varierat, kollegorna är trevliga och har väldigt mycket erfarenhet så det känns som man lär sig något varje dag. Dessutom blir man bjuden på frukost varje morgon, fortsätter Robin.

Robin tycker att lärlingsutbildningen var bra eftersom man kände sig kunnig när man kom ut och var färdigutbildad. Visst lärde man sig viktiga saker i skolan men på praktiken fick man insikt i det riktiga arbetslivet och hur det fungerar där.

– På Praktiska Gymnasiet hade vi roliga lektioner, bra lärare och man fick bra vänner. Vi hittade ofta på roliga saker som gjorde att vi oftast hade kul. Ett tips till dem som ska välja utbildning är att prova sig fram tills man hittar något som man tycker är roligt. Fungerar inte det så hade jag tagit det bäst betalda jobbat, skrattar Robin.

Sedan tillägger han ett bra tips till framtida svetsare är att lyssna på dem som har mycket erfarenhet!
Läs mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik

Ta kontakt med skolan


Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Praktiska gymnasiet Helsingborg.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt
Valfritt