Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning

Praktiska gymnasiet Helsingborg
Programinformation
Helsingborg
Antal elever: cirka 30 (.)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 102,5
    (medelvärde: 166,7) * statistik från 2017

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning

Om utbildningen

Byggarbetsplatserna väntar på dig!

Om du vill ut i arbete på byggarbetsplats efter gymnasiet är det ett smart val av dig att läsa Bygg- och anläggningsprogrammet. På det här programmet får du nämligen samla på dig de kunskaper du behöver för att kunna arbeta på byggarbetsplats. På Praktiska Gymnasiet i Helsingborg får du dessutom väldigt mycket praktisk erfarenhet av arbetet då det är en lärlingsutbildning, något som kommer ge dig fördelar när du tar dig ut i arbetslivet efter studenten. Under programmets gång kommer du bland annat att få snickra, renovera, kakla och måla. Du lär dig allt från planering till genomförande av arbete på byggarbetsplats.

Inriktning Mark och anläggning

Mark och anläggning är en inriktning vid Bygg- och anläggningsprogrammet i Helsingborg Här lär du dig om markarbeten för vägar, järnvägar, ledningar, husgrunder och gröna ytor. Du lär dig dessutom om platt-, asfalt- och stenbeläggningar. Efter studenten kommer du att kunna ta jobb som t.ex. beläggningsarbetare, järnvägstekniker och väg- och anläggningsarbetare.

Exempel på kurser som ingår är:

  • Anläggningsprocessen
  • Anläggning 1
  • Anläggning 2

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla program som erbjuds på Praktiska Gymnasiet Helsingborg ger dig möjlighet att bli högskolebehörig. Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Mark och anläggning är inget undantag. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Helsingborg söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Helsingborg. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen 251 89 HELSINGBORG
Telefon: 042-104700
E-post: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Helsingborg

Praktiska gymnasiet Helsingborg

Yrkesutbilda dig på Praktiska Gymnasiet Helsingborg – få jobb efter studenten!

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Helsingborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Helsingborg

Muskötgatan 13
254 66 Helsingborg

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning från Praktiska gymnasiet Helsingborg, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: