Mwila Tembo drömmer om att hjälpa människor

Praktiska gymnasiet Halmstad

Jag har alltid vetat att jag vill studera till ett praktiskt yrke

Mwila läser på Praktiska gymnasiet HalmstadMwila Tembo drömmer om att hjälpa människor. Idag går hon på Praktiska Gymnasiet Halmstads Vård- och Omsorgsprogram som ett steg på vägen mot sin dröm.

- Jag har alltid vetat att jag vill studera till ett praktiskt yrke, säger Mwila Tembo. På Praktiska Gymnasiet så vet jag att lärarna gör det bästa för att hjälpa varje elev så mycket de kan.

Det bästa med att jobba med vård och omsorg är att få hjälpa människor med saker de inte själva klarar av. Mwila har varit på två APL-platser under sin utbildning, den första var inom äldreomsorgen. På APL-platsen har hon fått hjälpa till på med det mesta inom arbetet; personlig hygien, klädsel eller att ta en promenad tillsammans med vårdtagaren.

- Nu är jag på min andra APL-plats, ett gruppboende för funktionshindrade. Jag trivs verkligen och tycker att det går jättebra.

Drömmen inför framtiden är dock tydlig för Mwila. Hon vill till Afrika och jobba med föräldralösa barn.

- De här barnen har också framtidsdrömmar men kan inte gå till skolan på grund av fattigdom, de barnen vill jag hjälpa!

Läs mer om Vård- och omsorgsprogrammet

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Praktiska gymnasiet Halmstad.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors