Visa gymnasium.se som: Mobil

Hantverksprogrammet, Låssmed

Praktiska gymnasiet Halmstad
Programinformation
Halmstad
Antal elever: 6 (år 1)
Hantverksprogrammet
  • Antagningspoäng: 180,6
    (Lägsta: 120) * statistik från 2017
Hantverksprogrammet, Övriga hantverk

Om utbildningen

Hantverksprogrammet – Låssmed i Halmstad

Är du serviceinriktad, kreativ och gillar att skapa med händerna? Då passar Hantverksprogrammet med inriktning Övriga hantverk, profil Låssmed på Praktiska Gymnasiet Halmstad dig.

Du får breda kunskaper om hur olika lås- och säkerhetssystem fungerar. Både utbildning och arbetsmarknad präglas av ett starkt säkerhetstänk. Därför måste du visa upp ett godtagbart vandelsintyg från polisen för att bli antagen till utbildningen.

Utbildning med fokus på kreativitet och service

Hantverksprogrammet passar dig som vill använda dina händer till att skapa något samtidigt som du gillar att ge bra service. Även entreprenörskap är något du får lära dig mer om under utbildningen, vilket underlättar om du någon gång i framtiden vill starta ett eget företag. Under din gymnasietid får du lära dig att planera och skapa från en idé till det att det blir en färdig produkt.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Låssmed, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Låssmed

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Halmstad söker du till programmet via Antagningskansliet i Halmstad. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen, Box 248 301 06 HALMSTAD
Telefon: 035-19 29 23
E-post: lennart.hakansson@halmstad.se

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Låssmed så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Halmstad

Praktiska Gymnasiet Halmstad

Praktiska Gymnasiet Halmstad – en skola mitt i arbetslivet

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Halmstad och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Halmstad

Skyttevägen 34
302 44 Halmstad

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Hantverksprogrammet, Låssmed, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer