Visa gymnasium.se som: Mobil

Hantverksprogrammet, Låssmed

Praktiska gymnasiet Halmstad
Programinformation
Halmstad
Antal elever: 6 (år 1)
Hantverksprogrammet
  • Antagningspoäng: 180,6
    (Lägsta: 120) * statistik från 2017
Hantverksprogrammet, Låssmed

Om utbildningen

Bli låssmed efter studenten - Välj hantverksprogrammet i Halmstad!

Hantverksprogrammet med inriktning låssmed passar dig som vill jobba med händerna och ha mycket kundkontakt. Kanske vill du starta eget i framtiden? Entreprenörskap är en viktig del i Hantverksprogrammet, oavsett inriktning. Bra va?

Att jobba inom hantverkssektorn passar dig som har många idéer och är bra på kundservice. Det passar också för dig som vill starta eget. Entreprenörskap är något som genomsyrar hela utbildningen. Många elever vid Hantverksprogrammet startar eget företag efter studenten.

Inriktningen låssmed

En av inriktningarna vid Hantverksprogrammet i Halmstad är Låssmed. Låssmed är yrket för dig som är förtroendeingivande och fingerfärdig som person. Det passar också dig som trivs i ett servicebetonat yrke.

Hantverksprogrammet med inriktning Låssmed ger dig gedigna kunskaper om hur olika lås- och säkerhetssystem fungerar. Arbetsmarknaden präglas av ett starkt säkerhetstänkande, därför måste du kunna visa upp ett godtagbart handelsintyg från polisen för att kunna bli antagen till utbildningen vid Praktiska Gymnasiet i Halmstad.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Låssmed, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Låssmed

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Halmstad söker du till programmet via Antagningskansliet i Halmstad. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen, Box 248 301 06 HALMSTAD
Telefon: 035-19 29 23
E-post: lennart.hakansson@halmstad.se

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Låssmed så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Halmstad

Praktiska Gymnasiet Halmstad

Praktiska Gymnasiet Halmstad – en skola mitt i arbetslivet

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Halmstad och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Halmstad

Skyttevägen 34
302 44 Halmstad

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Hantverksprogrammet, Låssmed, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer