Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Industritekniska programmet, Svetsteknik

Praktiska gymnasiet Göteborg
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 10 (.)
Industritekniska programmet
  • Antagningspoäng: 147,5
    (medelvärde: 147,5) * statistik från 2019/20

Film

Följ med in i korridorerna och klassrummen hos Praktiska gymnasiet Göteborg. Här jobbar man med värdeorden kraft, glöd och ambition. Hör vad några av eleverna och lärarna tycker om skolan!

Industritekniska programmet, Svetsteknik

Om utbildningen

Välj industritekniska programmet i Göteborg - bli svetsare!

Är reparation och tillverkning just din grej? Kanske vill du bli svetsare? Då ska du välja Industritekniska programmet i Göteborg. Här finns inriktningen Svetsteknik. Göteborg Praktiska Gymnasium är skolan för dig som vill ha jobb efter studenten! 

I Industritekniska programmet i Göteborg får du lära dig om olika material och hur man arbetar med olika verktyg och metoder, som t.ex. slipning, borrning och svarvning. Efter din utbildning vid Praktiska Gymnasiet i Göteborg har du god förståelse för produktkvalitet, miljötänkande samt vad som är viktigt i en modern produktionsmiljö.

Välj inriktning Svetsteknik

I inriktningen Svetsteknik får du syssla med plåtbearbetning och olika svetstekniker. Exempel på kurser som ingår i programmet är Svets grund, Kälsvets 1, Produktutveckling 1 samt Tillverkningsunderlag 1. Efter dina studier vid Praktiska Gymnasiet i Göteborg kan du ta jobb som svetsare, svetsspecialist eller licenssvetsare. Arbetsmöjligheter finns både i Sverige och utomlands!

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla gymnasieprogram som erbjuds på Praktiska Gymnasiet i Göteborg ger dig möjlighet att bli högskolebehörig. Industritekniska programmet med inriktning Svetsteknik är inget undantag. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Svetsteknik

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Göteborg söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Göteborg

Praktiska gymnasiet Göteborg

Praktiska Gymnasiet Göteborg – Jobb efter studenten?

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Göteborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Göteborg

Gröna Gatan 28
414 54 Göteborg

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Industritekniska programmet, Svetsteknik från Praktiska gymnasiet Göteborg, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Praktiska Gymnasiet Göteborg
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: