Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Hantverksprogrammet, Övriga hantverk

Praktiska gymnasiet Göteborg
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 20 (.)
Hantverksprogrammet
  • Antagningspoäng: 97,5
    (medelvärde: 162,5) * statistik från 2019/20

Film

Följ med in i korridorerna och klassrummen hos Praktiska gymnasiet Göteborg. Här jobbar man med värdeorden kraft, glöd och ambition. Hör vad några av eleverna och lärarna tycker om skolan!

Hantverksprogrammet, Övriga hantverk

Om utbildningen

Är du kreativ och gillar kundkontakt? Välj Hantverksprogrammet i Göteborg!

Hantverksprogrammet i Göteborg passar dig som är kreativ, har många idéer och vill använda händerna till att skapa. Det är också utbildningen för dig som vill arbeta med ett serviceyrke där du har mycket kundkontakt. Kanske vill du starta eget företag i framtiden? Även detta får du kunskaper om i Hantverksprogrammet vid Praktiska Gymnasiet i Göteborg.

I Hantverksprogrammet får du lära dig att planera och skapa från idé till färdig produkt. Entreprenörskap och företagande är en viktig del i hantverksprogrammet, oavsett vilken inriktning du väljer. Många av de elever som gått Hantverksprogrammet i Göteborg startar eget företag efter studenten. 

Inriktning "Övriga hantverk"

Inom Hantverksprogrammet erbjuds flera olika inriktningar, så som t.ex. florist och låssmed. Inriktningen "Övriga hantverk" kan innebära många olika, övriga arbetsområden, t.ex. stylist, glasblåsare eller silversmed. Inriktningen "Övriga hantverk" är mer flexibel och utformas enligt dina behov och enligt de resurser som finns på skolan. 

Vilket hantverksyrke du än väljer får du lära dig att planera och skapa från idé till färdig produkt. Vill du veta exakt vilka övriga hantverk som finns just på Praktiska Gymnasiet i Göteborg? Kontakta skolan för mer information.

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla program som erbjuds på Praktiska Gymnasiet ger dig möjlighet att bli högskolebehörig. Hantverksprogrammet är inget undantag från denna regel. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Övriga hantverk, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Övriga hantverk

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Göteborg söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Övriga hantverk så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Göteborg

Praktiska gymnasiet Göteborg

Praktiska Gymnasiet Göteborg – Jobb efter studenten?

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Göteborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Göteborg

Gröna Gatan 28
414 54 Göteborg

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Övriga hantverk från Praktiska gymnasiet Göteborg, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Praktiska Gymnasiet Göteborg
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: