Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist

Praktiska gymnasiet Göteborg
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 20 (.)
Hantverksprogrammet
  • Antagningspoäng: 97,5
    (medelvärde: 162,5) * statistik från 2019/20

Film

Följ med in i korridorerna och klassrummen hos Praktiska gymnasiet Göteborg. Här jobbar man med värdeorden kraft, glöd och ambition. Hör vad några av eleverna och lärarna tycker om skolan!

Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist

Om utbildningen

Välj Hantverksprogrammet i Göteborg - bli hårstylist och makeupstylist!

Hantverksprogrammet är perfekt för dig som vill jobba med händerna i ett kreativt yrke med mycket kundkontakt. Väljer du inriktningen Hår- och makeupstylist får du lära dig hårstyling och makeup för olika tillfällen. Vad sägs om att göra håruppsättningar och lägga makeup för bröllop, film och fest? Allt detta får du lära dig vid Hantverksprogrammet i Göteborg!

Att jobba inom hantverkssektorn passar dig som är kreativ och har många idéer. Det passar också för dig som vill starta eget företag. Entreprenörskap är något som genomsyrar hela Hantverksprogrammet i Göteborg, vilket har lett till att många elever vid Praktiska Gymnasiet startar eget företag efter studenten.

Inriktningen Hår- och makeupstylist

Hår- och makupstylist är en utbildning som du läser inom inriktningen "övriga hantverk" vid Hantverksprogrammet i Göteborg. I utbildningen ingår bl.a. skönhet-, trend- och fantasimakeup samt hårstyling. Du får lära dig dig lägga makeup och göra håruppsättningar för olika tillfällen (som till exempel brudsminkning, för catwalken, TV och film, vardag och fest). Dessutom ingår teoretisk kunskap kring yrket och annat som är viktigt att känna till kring branschen. 

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla program som erbjuds på Praktiska Gymnasiet i Göteborg ger dig möjlighet att bli högskolebehörig. Hantverksprogrammet med inriktning Hår- och makeupstylist är inget undantag. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Göteborg söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Göteborg

Praktiska gymnasiet Göteborg

Praktiska Gymnasiet Göteborg – Jobb efter studenten?

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Göteborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Göteborg

Gröna Gatan 28
414 54 Göteborg

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Hår- och makeupstylist från Praktiska gymnasiet Göteborg, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Praktiska Gymnasiet Göteborg
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: