Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Praktiska gymnasiet Göteborg
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 40 (.)
Fordons- och transportprogrammet
  • Antagningspoäng: 92,5
    (medelvärde: 128,5) * statistik från 2019/20

Film

Följ med in i korridorerna och klassrummen hos Praktiska gymnasiet Göteborg. Här jobbar man med värdeorden kraft, glöd och ambition. Hör vad några av eleverna och lärarna tycker om skolan!

Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Om utbildningen

Plugga fordon och transport i Göteborg - bli bilmekaniker!

Funderar du på att bli personbilsmekaniker? Plugga Fordons- och transportprogrammet vid Praktiska Gymnasiet i Göteborg! Här du utbildas du för en bransch som står under ständig utveckling, vilket innebär att spännande utmaningar väntar. Genom inriktningen Personbil kan du ta jobb som bilmekaniker efter studenten.

I Fordons- och transportprogrammet i Göteborg kommer du att få lära dig mycket om service, att arbeta med datorer och att jobba i fordonsverkstad. En stor del av arbetet utför du praktiskt med händerna. Du lär dig även allt från tekniken i olika fordon till transporthantering och datahantering. Fordons- och transportprogrammet är ett brett program som leder till varierande jobb efter studenten.

Branschen du utbildas för kräver att du kan jobba väldigt mycket självständigt. Därför är det viktigt att du utvecklar din förmåga att lösa problem på egen hand under utbildningens gång.

Välj inriktning Personbil för dina studier i Göteborg

Du som vill bli bilmekaniker behöver bl.a. veta hur du felsöker, reparerar och utför service på lätta fordon. Detta kommer du att få lära dig i Fordons- och transportprogrammet med inriktning Personbil. I programmet ingår kurser som "Personbilsteknik" och "Reparation av personbilar och lätta transportfordon".

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla program som erbjuds på Praktiska Gymnasiet i Göteborg ger dig möjlighet att bli högskolebehörig. Fordon- och transportprogrammet med inriktning Personbil är inget undantag från detta. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Göteborg söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Göteborg

Praktiska gymnasiet Göteborg

Praktiska Gymnasiet Göteborg – Jobb efter studenten?

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Göteborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Göteborg

Gröna Gatan 28
414 54 Göteborg

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Personbil från Praktiska gymnasiet Göteborg, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Praktiska Gymnasiet Göteborg
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: