Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Fordons- och transportprogrammet, Karosseri & lackering

Praktiska gymnasiet Göteborg
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 40 (.)
Fordons- och transportprogrammet
  • Antagningspoäng: 92,5
    (medelvärde: 128,5) * statistik från 2019/20

Film

Följ med in i korridorerna och klassrummen hos Praktiska gymnasiet Göteborg. Här jobbar man med värdeorden kraft, glöd och ambition. Hör vad några av eleverna och lärarna tycker om skolan!

Fordons- och transportprogrammet, Karosseri & lackering

Om utbildningen

Vill du bli billackerare? Välj Fordons- och transportprogrammet i Göteborg!

För dig som vill jobba med karosseri och billackering finns Fordons- och transportprogrammet i Göteborg. Genom inriktningen Karosseri & lackering lär du dig bl.a. lackering av fordon, felsökning och reparation av karosserier. 

Fordons- och transportprogrammet ger dig kunskaper i service, att jobba med datorer och i fordonsverkstad. Det är ett brett program som kan leda till roliga och varierande arbeten efter studenten. Du får lära dig allt från tekniken i olika fordon till transporthantering och datahantering. Just datahantering blir allt mer viktigt i branschen, därför får du lära dig hur du på bästa sätt hanterar de olika datasystem som är viktiga för ditt framtida arbete.

Branschen du utbildas för kräver självständigt arbete. Därför menar Praktiska Gymnasiet i Göteborg att det är viktigt att du utvecklar din förmåga att själv lösa problem under programmets gång.

Inriktningen Karosseri & lackering

Fordons- och transportprogrammet med inriktning Karosseri & lackering är för dig som vill lära dig lackering av fordon, felsökning och reparation av karosserier. Direkt efter studenten kan du t.ex. ta jobb som billackerare eller bilskadereparatör.

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla program som erbjuds på Praktiska gymnasiet Göteborg ger dig möjlighet att bli högskolebehörig. Fordon- och transportprogrammet med inriktning Karosseri och lackering likaså. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Karosseri & lackering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Karosseri & lackering

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Göteborg söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Karosseri & lackering så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Göteborg

Praktiska gymnasiet Göteborg

Praktiska Gymnasiet Göteborg – Jobb efter studenten?

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Göteborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Göteborg

Gröna Gatan 28
414 54 Göteborg

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Karosseri & lackering från Praktiska gymnasiet Göteborg, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Praktiska Gymnasiet Göteborg
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: