Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

El- och energiprogrammet, Elteknik

Praktiska gymnasiet Göteborg
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 30 (.)
El- och energiprogrammet
  • Antagningspoäng: 92,5
    (medelvärde: 163,6) * statistik från 2019/20

Film

Följ med in i korridorerna och klassrummen hos Praktiska gymnasiet Göteborg. Här jobbar man med värdeorden kraft, glöd och ambition. Hör vad några av eleverna och lärarna tycker om skolan!

El- och energiprogrammet, Elteknik

Om utbildningen

Studera El- och energiprogrammet i Göteborg - jobba med elteknik

Är du bra på service? Gillar du teknik och elektronik? Studera El- och energiprogrammet på Praktiska Gymnasiet i Göteborg! Du lär dig att sköta och installera el-, energi- och vattensystem. Väljer du inriktningen Elteknik kan du ta jobb som t.ex. installationselektriker eller distributionselektriker efter studenten.

Säkerheten är en viktig del i arbetet som elektriker, därför läser du arbetsmiljöfrågor under din utbildning vid Praktiska Gymnasiet. Du lär dig till exempel hur du skyddar dig på jobbet och undviker skador. Några av de kurser som ingår i El- och energiprogrammet i Göteborg är Elektromekanik, Energiteknik 1, Datorteknik 1a och Mekatronik. 

Inriktning Elteknik - jobba som elektriker inom installation eller distribution

Inriktningen elteknik riktar sig till dig som är noggrann och vill jobba mycket praktiskt med dina händer. Du lär dig att installera, underhålla och reparera olika system för el och energi inom företag, hushåll och industrier. Du lär dig också installation av säkerhets- och passagesystem eller tv- och datanät. Efter din utbildning vid Praktiska Gymnasiet i Göteborg kan du ta jobb som exempelvis distributionselektriker eller installationselektriker.

Elkraftteknik, Praktisk ellära, Elinstallationer och Kommunikationsnät 1 är de kurser om totalt 500 poäng som utgör inriktningen Elteknik.

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla gymnasieprogram som erbjuds på Praktiska gymnasiet i Göteborg ger dig möjlighet att bli högskolebehörig. El- och energiprogrammet med inriktning Elteknik är inget undantag. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Elteknik

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Göteborg söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Göteborg

Praktiska gymnasiet Göteborg

Praktiska Gymnasiet Göteborg – Jobb efter studenten?

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Göteborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Göteborg

Gröna Gatan 28
414 54 Göteborg

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om El- och energiprogrammet, Elteknik från Praktiska gymnasiet Göteborg, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Praktiska Gymnasiet Göteborg
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: