Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Praktiska gymnasiet Göteborg
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 40 (.)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 82,5
    (medelvärde: 150,9) * statistik från 2017

Film

Följ med in i korridorerna och klassrummen hos Praktiska gymnasiet Göteborg. Här jobbar man med värdeorden kraft, glöd och ambition. Hör vad några av eleverna och lärarna tycker om skolan!

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Om utbildningen

Välj Bygg- och anläggningsprogrammet i Göteborg - om du vill bli målare!

Vill du jobba med måleri? Vill du få jobb efter studenten? Då har du kommit rätt! Praktiska Gymnasiet Göteborg erbjuder Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning måleri. Detta är yrkesprogrammet för dig som vill komma ut i arbetslivet direkt efter studenten. Bra va?

Bygg- och anläggningsprogrammet i Göteborg ger dig de kunskaper du behöver för att kunna ta jobb i byggbranschen efter studenten. Du får dessutom kunskaper i miljö och säkerhet på arbetsplatsen samt kontroll av produktkvalitet.

Du som söker till Bygg- och anläggningsprogrammet i Göteborg bör vara händig och kreativ samt trivas med praktiskt arbete. I utbildningen vid Praktiska Gymnasiet Göteborg lär du dig allt från planering till praktiskt genomförande.

Välj inriktning Måleri för dina studier i Göteborg

Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Måleri passar dig som gillar människor och vill ha kontakt med både kunder och andra hantverkare. I utbildningen lär du dig de tekniker du behöver kunna för att måla nya och gamla ytor. Du lär dig också att tapetsera, sprutmåla och måla dekorationsmönster. Måleriprocessen och Måleri 1 är exempel på kurser som ingår i Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Måleri.

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla program som erbjuds på Praktiska Gymnasiet Göteborg ger dig möjlighet att bli högskolebehörig, så också Bygg- och anläggningsprogrammet. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Göteborg söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Göteborg

Praktiska gymnasiet Göteborg

Praktiska Gymnasiet Göteborg – Jobb efter studenten?

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Göteborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Göteborg

Gröna Gatan 28
414 54 Göteborg

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri från Praktiska gymnasiet Göteborg, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Praktiska Gymnasiet Göteborg
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: