Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Praktiska gymnasiet Göteborg
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 40 (.)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 82,5
    (medelvärde: 150,9) * statistik från 2019/20

Film

Följ med in i korridorerna och klassrummen hos Praktiska gymnasiet Göteborg. Här jobbar man med värdeorden kraft, glöd och ambition. Hör vad några av eleverna och lärarna tycker om skolan!

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet i Göteborg – för dig som vill jobba med husbyggnad

Gillar du att arbeta praktiskt? Vill du jobba med att snickra, måla, kakla och renovera? Vill du ha jobb efter studenten? Då har du hittat helt rätt! Bygg- och anläggningsprogrammet i Göteborg är ett yrkesprogram som förbereder dig för jobb direkt efter studenten. 

Bygg- och anläggningsprogrammet på Praktiska Gymnasiet Göteborg ger dig de grundläggande kunskaper du behöver för att kunna ta jobb på en byggarbetsplats efter studenten. Under utbildningens gång lär du dig om allt från planering till genomförande av olika typer av byggnationer, renoveringar och liknande. Du passar bäst för denna utbildning om du är händig, kreativ och trivs med praktiskt arbete

Välj inriktning; Husbyggnad

Praktiska Gymnasiet i Göteborg erbjuder inriktningen Husbyggnad inom Bygg- och anläggningsprogrammet. Du som väljer husbyggnad får lära dig om nybyggnation, ombyggnation och renovering av olika lokaler, bostäder och andra typer av anläggningskonstruktioner. Inriktningen Husbyggnad innefattar följande kurser:

  • Husbyggnadsprocessen
  • Husbyggnad 1
  • Husbyggnad 2
  • Husbyggnad 3 - ombyggnad

Golvläggare, murare och träarbetare är tre möjliga yrken efter studenten.

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla program som erbjuds på Praktiska Gymnasiet ger dig möjligheten att bli högskolebehörig. Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Husbyggnad är inget undantag. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Göteborg söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Göteborg

Praktiska gymnasiet Göteborg

Praktiska Gymnasiet Göteborg – Jobb efter studenten?

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Göteborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Göteborg

Gröna Gatan 28
414 54 Göteborg

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad från Praktiska gymnasiet Göteborg, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Praktiska Gymnasiet Göteborg
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: