David på Fordon- och transportprogrammet

Praktiska gymnasiet Göteborg

David på Fordon- och transportprogrammet

David är 17 år och läser programmet Fordon och Transport på Praktiska Gymnasiet Göteborg. Han har valt inriktningen personbil och ser fram emot att få skruva med bilar efter studenten.

Varför sökte du till Praktiska Gymnasiet Göteborg?

Jag såg att man har mycket praktik här och tänkte att det är perfekt. Man får vara med ute i arbetslivet och märker snabbt om man sökt in till rätt linje eller inte. Att man har regelbunden praktik varje vecka tyckte jag var jättebra, då får du en bra chans bygga en relation med verkstaden du är hos. Jag har alltid varit intresserad av bilar och velat bli bilmekaniker. Så valet var ganska enkelt för mig.

Vad är det bästa med Fordon- och transportprogrammet?

Praktiken och lärarna. Jag har sjukt bra kontakt med min APL-plats där jag redan fått vänner för livet. Vi umgås utanför jobbet, spelar hockey och lite så. Lärarna är grymma och jag kan alltid ringa dem om de är något. De är också duktiga på att anpassa lektionerna efter varje individ för att alla ska ha en chans att lära sig. Allt detta gör att det är sjukt roligt att gå fordon och transport!

Vad vill du göra efter studenten?

Skruva bilar!

Vad ska man tänka på när man väljer gymnasium?

Ska man välja en yrkesförberedande linje tycker jag att man vara säker på att man vill jobba med det efteråt. Välj något du tycker är roligt.

Varför ska man söka till Praktiska Gymnasiet Göteborg?

Om du sköter din praktik har nästan alla garanterat jobb direkt efter studenten. Detta innebär att du redan är formad som företaget vill ha dig och du slipper söka efter jobb. Samt att du många gånger kan skippa ingångslönen och satsa lite högre direkt.

Läs mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Praktiska Gymnasiet Göteborg Majorna .

Medlemslogin