Visa gymnasium.se som: Mobil

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete

Praktiska Gymnasiet Gävle
Programinformation
Gävle
Antal elever: 7 (år 1)
Barn- och fritidsprogrammet
  • Antagningspoäng: 145,8
    (Lägsta: 102,5) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2019-10-22
2019-11-27
2020-01-15
2020-04-15
Två barn som leker

Utbildningsinfo

Barn- och Fritidsprogrammet är ett lärlingsprogram för dig som tycker om att jobba med människor i alla åldrar, är intresserad av att undervisa och nyfiken på hur lärandet går till. 

Detta är programmet för dig som tycker om att jobba med människor i alla åldrar. Du är intresserad av att undervisa och nyfiken på hur lärandet går till. Du hjälper barn, ungdomar och funktionshindrade i skolan, hemmet eller under fritiden. De kan behöva stöttning med olika aktiviteter som exempelvis skoluppgifter, träning, sociala aktiviteter och hälsa. Arbetet innebär ofta att möta och leda grupper på fritidsgårdar, i skolan eller i olika föreningar. På Barn och fritid får du chans att möta många nya människor och vara med där det hela tiden händer nya saker.

Pedagogiskt arbete

Inriktningen Pedagogiskt arbete är för dig som är nyfiken på hur människor utvecklas och lär sig. Här får du arbeta med barn och ungdomar och du lär dig om hur människan fungerar genom att läsa bland annat pedagogik, sociologi och psykologi. Efter utbildningen kan du till exempel arbeta som barnskötare eller elevassistent.

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete

Som boende i samma kommun som Praktiska Gymnasiet Gävle söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Gymnasieexamen

Du kan självklart få  högskolebehörighet på alla våra praktiska gymnasier. Praktiska gymnasiets lärare och rektorer är måna om att hålla samtliga dörrar öppna för dig och hjälper därför dig att planera din studietid. Hos Praktiska gymnasiet kan du alltid få grundläggande högskolebehörighet. 

Du kan alltså få både en yrkesexamen och ha möjlighet för fortsatta studier.

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska Gymnasiet Gävle

Praktiska gymnasiet Gävle

Praktiska gymnasiet Gävle erbjuder dig som elev en utbildning med hög kvalité

Praktiska Gymnasiet i Gävle är en liten skola där alla lärare känner alla elever vid namn vilket gör att det finns en bra stämning på skolan. Skolan är speciellt bra på är arbetet med särskilt stöd och  ser till att...


Läs mer om Praktiska Gymnasiet Gävle och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska Gymnasiet Gävle

Förrådsgatan 5
803 09 Gävle

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete, fyll i följande uppgifter:

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer