Visa gymnasium.se som: Mobil

VVS- och fastighetsprogrammet, Ventilationsteknik

Praktiska gymnasiet Falun
Programinformation
Falun
Antal elever: 1 (år 1)
VVS- och fastighetsprogrammet
  • Antagningspoäng: 147,5
    (Lägsta: 135) * statistik från 2017
VVS- och fastighetsprogrammet, Ventilationsteknik

VVS- och fastighetsprogrammet, Ventilationsteknik

Läs VVS- och fastighetsprogrammet i Falun - bli ventilationstekniker!

Vill du jobba med ventilationsteknik efter studenten? Välj VVS- och fastighetsprogrammet vid Praktiska Gymnasiet i Falun! Du förbereds för ett yrke där du får ge service och arbeta självständigt. Du jobbar fritt och självständigt med den senaste tekniken.

I VVS- och fastighetsprogrammet i Falun lär du dig att underhålla fastigheter, tekniska anläggningar och system. Du får också kunskaper i hur du sparar energi, är miljömedveten samt undviker arbetsskador på jobbet. Att ge god service till kunder är en stor del i yrket. 

Valbar inriktning: Ventilationsteknik

I denna inriktning av VVS- och fastighetsprogrammet får du lära dig att jobba med service, drift, underhåll samt mätning och injustering av olika ventilationsanläggningar. Du lär dig dessutom att reparera ventilationssystem med hjälp av ritningar och flödesscheman. Efter studenten kan du exempelvis söka jobb som ventilationstekniker. 

Exempel på kurser som ingår i denna inriktning av VVS- och fastighetsprogrammet är Elkraftteknik, Luftbehandling och Ventilationsteknik - injustering.

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla program som erbjuds på Praktiska Gymnasiet i Falun ger dig möjlighet att bli högskolebehörig. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, Ventilationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Videoreportage

Vad ska du bli?

Praktiska Gymnasiet

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.


Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, Ventilationsteknik

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Falun söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet med inriktning Ventilationsteknik är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen. Möjlighet till högskolebehörighet finns inom ordinarie 2500 poäng.

Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, Ventilationsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Falun

Praktiska gymnasiet Falun

Praktiska Gymnasiet Falun - Liten skola, små klasser, stora möjligheter!

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Falun och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Praktiska gymnasiet Falun

Praktiska gymnasiet Falun

Soldatvägen 5
791 40 Falun

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om VVS- och fastighetsprogrammet, Ventilationsteknik, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer