Visa gymnasium.se som: Mobil

Hantverksprogrammet, Frisör

Praktiska gymnasiet Falun
Programinformation
Falun
Antal elever: 4 (år 1)
Hantverksprogrammet
  • Antagningspoäng: 170
    (medelvärde: 211,3) * statistik från 2017
Hantverksprogrammet, Frisör

Hantverksprogrammet, Frisör

Arbeta med händerna och låt kreativiteten flöda på Hantverksprogrammet

Hantverksprogrammet är ett program för dig som gillar att skapa och använda din fantasi när du arbetar. Entreprenörskap är en viktig del i alla inriktningar av Hantverksprogrammet och det är vanligt att elever som läst Hantverksprogrammet öppnar eget företag efter dem tagit studenten. På Praktiska Gymnasiet Falun har du som elev vid Hantverksprogrammet med inriktning Frisör tillgång till skolans egen Frisörsalong där du tar emot kunder.

Inriktning Frisör

Inriktningen Frisör innefattar alla aspekter av frisöryrket. Klippa, färga, forma och styla hår är saker du lär dig under tiden på programmet. Att arbeta som frisör kräver att du är en väldigt serviceinriktad person som gillar att prata med människor och framför allt lyssnar på kunden och dennes önskemål. Som frisör är det också viktigt att kunna anpassa sig till förändringar då frisöryrket är väldigt trendkänsligt och olika stilar kommer och går hela tiden.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Videoreportage

Vad ska du bli?

Praktiska Gymnasiet

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.


Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Frisör

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Falun söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Gymnasieexamen

Inriktning Frisör på Hantverksprogrammet ger dig en yrkesförberedande gymnasieutbildning.

Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Falun

Praktiska gymnasiet Falun

Praktiska Gymnasiet Falun - Liten skola, små klasser, stora möjligheter!

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Falun och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Praktiska gymnasiet Falun

Praktiska gymnasiet Falun

Soldatvägen 5
791 40 Falun

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Skolrecensioner

Snittbetyg: 2,5

Baseras på 2 recensioner.

En sorgsen själ
(3)
Det kändes som att gå på ett dagis. Det var konstant lärarbyte, ett fåtal som hade utbildning inom ämnet som de undervisade i. Skolan var extremt simpel, lokalen bestod utav en korridor, det var allt. Man fick inte ens ha skor på sig och lokalerna var målade i färger och mönster som fick de flesta att antaga att man besökte en förskola. Det ...
Visa hela
M
(2)
Jag har aldrig mått så dåligt som tiden på den här skolan, lärarna är kalla och visar ingen hänsyn eller några som helst medkänslor om man har svårt för något i skolan eller har missat något för att man varit sjuk. Vet att flertal i min klass som jag gick i kände lika. Om ni kan välj en annan skola!!
Praktiska gymnasiet Falun Kommentar:
Det var ju väldigt tråkig recension skriven av en missnöjd elev! Det kan vi som skola inte stå för och den upplevelse eleven beskriver är den direkta motsatsen av vad vi står för! Det är bara att beklaga att denna elev mått så dåligt hos oss! Denna elev har bytt från vår skola och avslutat sina studier hos oss och vi hoppas hon mår bättre nu! ...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Hantverksprogrammet, Frisör, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(2,5)
Baseras på 2 recensioner.
Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer