Visa gymnasium.se som: Mobil

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Färskvaror, delikatess & catering

Praktiska gymnasiet Borås
Programinformation
Borås
Antal elever: 4 (år 1)
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
  • Antagningspoäng: 142,5
    (Lägsta: 142,5) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-01-15
2020-04-15
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Färskvaror, delikatess & catering

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Färskvaror, delikatess & catering

Är mat, dryck, bakverk och servering din passion? Gå restaurang och livsmedel!

Restaurang- och livsmedelsprogrammet passar dig som gillar matlagning och är intresserad av smaker från hela världen. Kanske vill du jobba i en restaurang eller ett bageri? På utbildningen Restaurang och livsmedel får du laga olika rätter i varmkök, kallkök och storkök samt baka i bageri och hantera både dryck och livsmedel.

I Restaurang- och livsmedelsprogrammet får du även lära dig dukning, att servera kunder och att känna på branschens höga tempo. Utbildningen ger dig chans att testa varierade arbetsuppgifter och välja den inriktning du helst vill satsa på i framtiden.

Inriktning Färskvaror, delikatess & catering

En av inriktningarna du kan välja mellan är Färskvaror, delikatess och catering. I denna inriktning får du lära dig allt om livsmedel, t.ex. hur du väljer rätt råvaror för tillagning samt försäljning av mat och dryck. Du kommer också att få arbeta med dukning och uppläggning av mat. Efter utbildningen kan du arbeta som exempelvis butikssäljare inom färskvaror och delikatess.

Exempel på kurser som ingår är Personlig försäljning, Mat och dryck, Livsmedels- och näringskunskap samt Service och bemötande.

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla program som erbjuds på Praktiska Gymnasiet i Borås ger dig möjlighet att bli högskolebehörig. Restaurang- och livsmedelsprogrammet är inget undantag. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Färskvaror, delikatess & catering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Videoreportage

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Färskvaror, delikatess & catering

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Borås söker du till programmet via Antagningsenheten Sjuhärad. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Borås Stad, Utbildningskontoret 501 80 Borås
Telefon: 033-357770
E-post: gymnasieantagningen@boras.se

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet med inriktning Färskvaror, delikatess & catering är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen. Möjlighet till högskolebehörighet finns inom ordinarie 2500 poäng.

Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Färskvaror, delikatess & catering så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Borås

Praktiska gymnasiet Borås

Praktiska Gymnasiet Borås – Hälften skola, hälften praktik

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Borås och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Praktiska gymnasiet Borås

Praktiska gymnasiet Borås

Risängsgatan 4-6
50468 Borås

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Färskvaror, delikatess & catering, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer