Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Praktiska Gymnasiet Sjöstaden

Praktiska Gymnasiet Sjöstaden

Hösten 2023 slår vi upp dörrarna till vår nya, fina skola i Hammarby Sjöstad! Med moderna verkstäder och nyrenoverade lokaler kommer vi erbjuda dig gymnasieutbildningar i toppklass.

Inför hösten 2023 slår vi ihop skolorna Praktiska Gymnasiet Bromma och Didaktus Liljeholmen som tillsammans blir den nya, fina skolan Praktiska Gymnasiet Sjöstaden! Vår nya skola kommer präglas av kreativitet med kunskap och entreprenörskap i fokus. Hos oss får du vara med i roliga praktiska projekt och göra utflykter som visar på ditt framtida yrke.

Hos oss får du lära dig saker genom att prova på och jobba praktiskt. Alla våra program ger dig goda möjligheter till framtida anställning!

Lärling och praktik

Gemensamt för alla våra program är att du gör mycket arbetsplatsförlagt lärande (APL). Du kan välja att läsa som lärling och då är hälften av din utbildning ute på en arbetsplats. Våra APL-platser genererar ofta arbete och det finns möjlighet att göra praktik utomlands för dig som verkligen vill ha det där extra. Om du läser Introduktionsprogrammet väljer du något av våra yrkesprogram som grund.

Högskolebehörighet

Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet. Du behöver alltså inte välja till några kurser om du vill plugga vidare på högskola eller universitet. Däremot kan du välja bort högskolebehörigheten, om du istället vill fokusera på dina yrkeskurser. Du börjar läsa de högskoleförberedande kurserna i årskurs 2 och kan då bestämma hur du vill göra. Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten, oavsett vilka kurser du väljer att läsa.


Är du intresserad och vill veta mer om Praktiska Gymnasiet Sjöstaden, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Praktiska Gymnasiet Sjöstaden

Öppet hus

Välkommen på öppet hus!

Välkommen på öppet hus på Praktiska Gymnasiet Sjöstaden! På våra öppna hus får du träffa elever och lärare samtidigt som du ser dig om i våra lokaler. Du har möjlighet att ställa frågor om programmen, våra scheman och hur det går till på praktiken. Det är också ett jättebra tillfälle att känna av stämningen på skolan för att se hur det är att gå här hos oss i Sjöstaden. Hoppas vi ses!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2022-11-30    Tid:   17:00 - 19:00   Läs mer
Datum:   2023-01-25    Tid:   17:30 - 18:00   Digitalt Läs mer
Datum:   2023-04-05    Tid:   17:00 - 19:00   Läs mer
Datum:   2023-05-10    Tid:   14:00 - 18:00   Läs mer

Program

Video

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Praktiska Gymnasiet Sjöstaden.

Hitta till skolan

Praktiska Gymnasiet Sjöstaden

Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information från Praktiska Gymnasiet Sjöstaden, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information