Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Elin på Barn- och fritidsprogrammet

Praktiska gymnasiet Märsta

Elin på Barn- och fritidsprogrammet

Elin läser till Barn- och fritidsprogrammet

Elin går i åk 1 på Barn- och fritidsprogrammet med inriktningen Pedagogiskt och socialt arbete på Praktiska Gymnasiet Märsta. Hon gillar små skolor och tycker att det känns hemtrevligt i lokalerna på Praktiska Märsta.

Varför valde du att läsa Barn- och fritidsprogrammet?

Jag är intresserad av barn och tänkte att programmet skulle passa mig därför att man får vara ute och göra saker, inte bara sitta ner.

Vad tycker om Praktiska Gymnasiet Märsta?

Jag gillar små skolor så jag tycker att den är liten och bra. Klassen är också liten vilket är skönt för då har läraren tid med alla. Lärarna försöker motivera en på skolan, de kan ringa och fråga hur det går så det känns som att de är väldigt engagerade i eleverna. Lokalerna är bra, det känns hemtrevligt här.

Hur är det att vara på praktik (APL)?

Jag tycker att det är väldigt kul och man får lära sig mycket. I början var det mest att känna in sig men nu har jag mera ansvar och har fått hålla i samlingar. Att få hålla i en egen samling är det roligaste jag gjort under utbildningen!

Vad vill du göra efter studenten?

Jag ska plugga vidare och ha ett jobb vid sidan av. Jag vill jobba med barn för jag tycker det är intressant.

Vad vill du ge för tips till de som ska börja ett gymnasium i höst?

Att de ska välja det program som de tycker låter mest kul och intressant.

Varför tycker du att man ska söka till Praktiska Gymnasiet Märsta?

Därför att man får mycket erfarenhet av att vara ute på praktik (APL) och man lär sig mycket mer på praktiken än om man sitter på en stol i skolan.

Läs mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Praktiska gymnasiet Märsta.

Medlemslogin