Industritekniska programmet

Industritekniska programmet, Processteknik

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 202,5
(medelvärde: 255,8)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 202,5
(medelvärde: 255,8)
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Internationell utbildning inom kemi

Drömmer du om att arbeta som ingenjör någonstans i världen? Eller med något annat inom kemi, läkemedels- eller livsmedelsbranschen?

Det Industritekniska programmet ger en bred bas med samma behörighet för vidare studier på universitet och högskola som exempelvis NV-programmet, samtidigt får du en yrkesutbildning och möjlighet att arbeta efter gymnasiet. När du går det Industritekniska programmet är du inriktad på tekniskt avancerade yrken.

Efter utbildningen

Efter utbildningen kan du jobba som processoperatör eller laboratorietekniker. Väljer du vidare studier kan du söka utbildningar inom alla grenar, beroende på vilka valbara kurser du läst. Få skolor bedriver yrkesutbildningar till processoperatör vilket gör våra elever eftertraktade.

Praktik på riktigt

Eleverna på Perstorp Tekniska Gymnasium har ena benet i skolans värld och andra i arbetslivet. Huvudman för skolan är Perstorp AB – en kemikoncern med anställda över hela världen. Företaget är på olika sätt involverat i skolans utformning för att eleverna ska få en utbildning som i framtiden gör dem attraktiva på den internationella arbetsmarknaden. Du har 15 veckor APL (arbetsplatsförlagt lärande) på nationella och internationella företag och gör ett flertal studiebesök under dina år på Perstorp Tekniska Gymnasium. Det gör att du får ovärderliga kontakter med industrin inom områden som kemi, teknik och naturvetenskap redan under skoltiden.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Processteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Perstorp

Fortsatta studier

Läser du skolans obligatoriska kurser har du en yrkesutbildning efter studenten. Du kan söka jobb som bl a processoperatör eller laboratorietekniker. Du har givetvis också högskolebehörighet.

Väljer du att läsa till någon eller några av skolans valbara kurser utökar du din behörighet till högskolan.

Riksintag

Perstorp Gymnasium har riksintag och har för tillfället elever från Kiruna i norr till Sjöbo i söder. Är du tvungen att skaffa boende under din gymnasieutbildning kan du söka inackorderingsbidrag från CSN. I Perstorp kostar en lägenhet ungefär lika mycket i hyra per månad som bidraget är. Skolan har varje år ett antal elever som hyr egna små lägenheter och har du problem med kommunikationerna till skolan hjälper de gärna dig med att ordna ett boende.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Processteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Processteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Anonym
26 mar 2020
Bra!

Under mina tre år så har jag trivts på skolan mycket! Gemenskapen är bra och många stannar kvar efter skolan för att hänga i skolans lokaler. Jag har utnyttjat mycket resurstid ...

Visa hela

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!
Perstorp Tekniska Gymnasium
Hässleholmsvägen 8
28480 Perstorp

Teknisk kompetens är framtidens bristvara inom alla branscher. Pluggar du El- och energiprogrammet eller Industritekniska programmet på Perstorp Tekniska Gymnasium så blir du attraktiv på en spännande arbetsmarknad. Ingår hög lön och spännande arbete i dina framtidsdrömmar är skolans program...

Läs mer om Perstorp Tekniska Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad