Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Industritekniska programmet, Processteknik

Perstorp Tekniska Gymnasium
Programinformation
Perstorp
Antal elever: cirka 50 (.)
Industritekniska programmet
  • Antagningspoäng: 210,0
    (medelvärde: 260,7) * statistik från 2019/20

Film

Om utbildningen

Internationell utbildning inom kemi

Drömmer du om att arbeta som ingenjör någonstans i världen? Eller med något annat inom kemi, läkemedels- eller livsmedelsbranschen?

Det Industritekniska programmet ger en bred bas med samma behörighet för vidare studier på universitet och högskola som exempelvis NV-programmet, samtidigt får du en yrkesutbildning och möjlighet att arbeta efter gymnasiet. När du går det Industritekniska programmet är du inriktad på tekniskt avancerade yrken.

Efter utbildningen

Efter utbildningen kan du jobba som processoperatör eller laboratorietekniker. Väljer du vidare studier kan du söka utbildningar inom alla grenar, beroende på vilka valbara kurser du läst. Få skolor bedriver yrkesutbildningar till processoperatör vilket gör våra elever eftertraktade.

Praktik på riktigt

Eleverna på Perstorp Tekniska Gymnasium har ena benet i skolans värld och andra i arbetslivet. Huvudman för skolan är Perstorp AB – en kemikoncern med anställda över hela världen. Företaget är på olika sätt involverat i skolans utformning för att eleverna ska få en utbildning som i framtiden gör dem attraktiva på den internationella arbetsmarknaden. Du har 15 veckor APL (arbetsplatsförlagt lärande) på nationella och internationella företag och gör ett flertal studiebesök under dina år på Perstorp Tekniska Gymnasium. Det gör att du får ovärderliga kontakter med industrin inom områden som kemi, teknik och naturvetenskap redan under skoltiden.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Processteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Läser du skolans obligatoriska kurser har du en yrkesutbildning efter studenten. Du kan söka jobb som bl a processoperatör eller laboratorietekniker. Du har givetvis också högskolebehörighet.

Väljer du att läsa till någon eller några av skolans valbara kurser utökar du din behörighet till högskolan.

Riksintag

Perstorp Gymnasium har riksintag och har för tillfället elever från Kiruna i norr till Sjöbo i söder. Är du tvungen att skaffa boende under din gymnasieutbildning kan du söka inackorderingsbidrag från CSN. I Perstorp kostar en lägenhet ungefär lika mycket i hyra per månad som bidraget är. Skolan har varje år ett antal elever som hyr egna små lägenheter och har du problem med kommunikationerna till skolan hjälper de gärna dig med att ordna ett boende.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Processteknik

Som boende i samma kommun som Perstorp Tekniska Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Helsingborg. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen 251 89 HELSINGBORG
Telefon: 042-104700
E-post: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Processteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Perstorp Tekniska Gymnasium

Perstorp Tekniska Gymnasium

Teknisk kompetens är framtidens bristvara inom alla branscher. Pluggar du El- och energiprogrammet eller Industritekniska programmet på Perstorp Tekniska Gymnasium så blir du attraktiv på en spännande arbetsmarknad. Ingår hög lön och spännande arbete i dina framtidsdrömmar är skolans program...


Läs mer om Perstorp Tekniska Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Perstorp Tekniska Gymnasium

Hässleholmsvägen 8
28480 Perstorp

 Visa telefonnummer
www.perstorpgymnasium.org

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Anonym
(5)
Under mina tre år så har jag trivts på skolan mycket! Gemenskapen är bra och många stannar kvar efter skolan för att hänga i skolans lokaler. Jag har utnyttjat mycket resurstid där jag enskilt har kunnat få den tiden jag behöver med läraren. Skolan har även gjort det möjligt för mig att åka på utlandspraktik och språkresa. Dessutom bra mat!

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Industritekniska programmet, Processteknik från Perstorp Tekniska Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Perstorp Tekniska Gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: