Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Pauliskolan, i Malmö
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 260 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 177,5
(medelvärde: 244,6)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 260 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 177,5
(medelvärde: 244,6)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Teknikvetenskap

På inriktningen får du fördjupade kunskaper inom teknik, matematik och fysik och därmed en bra grund för att läsa vidare på teknisk högskola eller universitet. Du får också arbeta med olika arbetsmetoder och verktyg för ingenjörer.

På denna inriktning har du möjlighet att läsa alla gymnasiets matematikkurser. Utifrån ett vetenskapligt förhållningssätt får du planera och genomföra experiment, göra mätningar samt utvärdera och tolka resultat.

Du får också utveckla din kreativitet, initiativförmåga och problemlösningsförmåga; alla viktiga egenskaper för framtidens arbetsliv.

Profil: Ingenjör

En ingenjör kan arbeta med oändligt skiftande och spännande
arbetsuppgifter. Du kommer att få arbeta med problemlösningar inom tekniska och naturvetenskapliga områden. Kreativitet och uppfinningsrikedom är viktiga egenskaper för en ingenjör. Dessa egenskaper kommer du att utveckla under utbildningen.

Internet of Things

Nyfiken på IoT? Denna förkortning står för Internet of Things och används när det talas om våra sakers uppkoppling till internet. När du väljer profil ingenjör kommer du att få grundläggande undervisning inom elektronik, programmering och saker som är uppkopplade på nätet.

De flesta tekniska yrken, och framförallt ingenjörsyrket, är sociala jobb där man ofta arbetar i projekt tillsammans med andra, vilket du också kommer att göra på den här inriktningen. Detta är civilingenjörsspåret nr 1!

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Malmö

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: Storgatan 20, Postadress: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Malmö stad, 205 80 Malmö
Telefon: 040-34 33 90 
Mejladress: antag@malmo.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Pauliskolan
Föreningsgatan 41
211 52 Malmö

Välkommen till Pauliskolan i Malmö!

Pauliskolan är Sveriges äldsta tekniska läroverk som grundades redan 1853. Teknikprogrammet och de gamla anrika miljöerna finns fortfarande kvar på skolan, men i dag erbjuder Pauliskolan en stor bredd av även andra program. Här finns det något för alla. På...

Läs mer om Pauliskolan och visa alla program.

Sponsrad