Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Teknikvetenskap + Musik - Särskild variant

Östra gymnasiet
Programinformation
Huddinge, Stockholm, Trångsund
Teknikprogrammet
(Läs mer) Informationskväll
2020-01-16
2020-02-04
(Läs mer) Öppet hus
2020-01-24
2020-04-24

Teknikprogrammet, Teknikvetenskap + Musik - Särskild variant

Teknik-musik på Östra gymnasiet

Teknikprogrammet, särskild variant: musik på Östra gymnasiet

Teknikprogrammet är en bred utbildning som omfattar de klassiska teknik- och naturvetenskapsämnena. Med hjälp av en bra bas i fysik, kemi och matematik får du undersöka teknikens roll och påverkan i samhället. Här får du tillfälle att utveckla ett kreativt och konstruktivt tänkande för ett modernt och hållbart samhälle.

Musik i kombination med Teknikprogrammet

Alla teknikämnen är internationellt gångbara, så du kan få hela världen som arbetsfält. Med inriktning mot musik får du som går utbildningen även en mängd kurser inom musik. Utbildningen bygger på programstrukturen för den teknikvetenskapliga inriktningen inom teknikprogrammet. 

Musikundervisningen

Musikundervisningen på Östra gymnasiet har pop/rockinriktning och vänder sig till dig som sjunger, spelar gitarr, piano, trummor eller bas. 

Inom musikområdet får du utveckla dina kunskaper i musik och din förmåga att gestalta musik. Här får du öva din samarbetsförmåga och ditt ansvarstagande för arbete i grupp som är viktigt inom musiken. Att anordna och delta i konserter i och utanför skolan är en del av utbildningen.

Utbildningen är godkänd från Skolverket, efter ansökan från gymnasieskolan, om att få bedriva den särskilda varianten med inriktning mot musik. Observera att det endast är ett fåtal skolor i hela Sverige som får bedriva just denna särskilda inriktning: estetik på teoretiska program. Detta för att försäkra att det är kvalitet på utbildningen.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap + Musik - Särskild variant, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Gymnasieingenjör - fjärde året

Gymnasieingenjör på Östra gymnasietGymnasieingenjörsutbildningen på Östra

Gymnasieingenjörsutbildningen startades för att tillgodose det stora behovet av ingenjörer i Sverige. Det var regeringen som beslutade att inrätta ett fjärde år på Teknikprogrammet och att detta extra år skulle ge titeln gymnasieingenjör. Titeln innebär att du är anställningsbar direkt efter gymnasiet. Tanken är också att det fjärde året ska ge dig kunskaper som gör det lättare att klara en högskole- eller civilingenjörsutbildning.

Programmering och IT-utveckling

På Östra gymnasiet kan du läsa profilen informationsteknik med utgång mjukvarudesign. Här är kurserna främst inriktade mot programmering och du får fördjupade kunskaper om och färdigheter i utveckling av IT-projekt. Du får lära dig att utveckla olika IT-system vilket innebär att du blir bra på bland annat:

  • Programmering
  • Samarbete med andra människor
  • Dokumentation av arbetet
  • Uppföljning och kvalitetsstyrning

Östra gymnasiet ser tillsammans med representanter från IT-branschen och från högskolan till att utbildningens innehåll uppfyller branschens behov.

Kurser i utbildningen

Det fjärde året på teknikprogrammet innehåller kurser på totalt 900 poäng. Av dessa är 400 poäng gemensamma för alla skolor som erbjuder gymnasieingenjörsutbildning med utgång mjukvarudesign. Övriga 500 poäng bestäms av varje skola. På Östra satsar man på Backend-programmering, vilket är den typ av programmeringskunskap som ligger till grund för systemutveckling. Som backend-programmerare arbetar du bland annat med basbearbetning och databaser i program som C++ och SQL. Du läser också gränssnittsdesign för att säkerställa att utseende och funktionalitet är kompatibla.

Obligatoriska kurser 400 p
Examensarbete 100 p
Gymnasieingenjören i praktiken 200 p
Mjukvarudesign 100 p

Övriga kurser 500 p
Datalagring 100 p
Datalogi 100 p
Gränssnittsdesign 100 p
Programmering 2 100 p
Teknik - specialisering 100 p

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Teknikvetenskap + Musik - Särskild variant

Som boende i samma kommun som Östra gymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet inriktning särskild variant: musik ger dig en högskoleförberedande examen

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap + Musik - Särskild variant så kommer skolan att kontakta dig.

Östra gymnasiet

Östra gymnasiet


Välkommen till Östra gymnasiet i Huddinge!

Östra gymnasiet är en kommunal gymnasieskola som ligger i Trångsund/Skogås i Huddinge Kommun - endast 18 min från centrala Stockholm och 10 min från Västerhaninge. Skolan stod klar hösten 2005 och är en annorlunda och vacker byggnad. Lokalerna är ljusa...


Läs mer om Östra gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Östra gymnasiet

Östra gymnasiet

Kvartettvägen 2-6
142 63 Trångsund

 Visa telefonnummer
www.ostragymnasiet.se


Skolrecensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 3 recensioner.

Isak
(5)
Det bästa med skolan i min åsikt är den frihet man har. Ibland så händer det att jag har håltimmar och då har jag flera val på vad jag kan göra, särskilt som musikelev. Min favoritaktivitet är att sätta mig i musiksalens studio och göra musik, annars om den är upptagen så kan jag sätta mig nästan vart som helst i skolan och arbeta med läxor, oft...
Visa hela
Gabriella Dalman
(4)
Teknik med estetisk inriktning Musik är en perfekt kombination för elever som tycker om de naturorienterande ämnena och har ett intresse för musik. På Östra Gymnasiet är den tekniska utbildningen seriös och den estetiska inriktningen läser matematik, fysik och andra grundläggande kurser tillsammans med de elever som läser Teknik-teknik. Det finn...
Visa hela
Pontus
(5)
Jag tycker att min utbildning är det bästa valet jag kunde tagit. Jag får lära mig allt jag behöver för att kunna studera vidare inom det mesta och samtidigt får jag varje vecka njuta av musiken i skolan. Jag och mina kompisar hänger i musiksalen väldigt ofta och spelar och bara umgås och skulle kunna (och har) stannat is kolan tills den stängs ...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap + Musik - Särskild variant, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,7)
Baseras på 3 recensioner.