Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Östra gymnasiet
Programinformation
Huddinge, Stockholm, Trångsund
Samhällsvetenskapsprogrammet
Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Brinner du för samhällsfrågor? Då är Samhällsvetenskapsprogrammet något för dig!

Om du tycker om att diskutera samhällsfrågor är det här inriktningen för dig. På Samhällsvetenskapsprogrammet får du lära dig om olika samhällsstrukturer och människors olika livsvillkor. Du får även lära dig att tolka och förklara olika företeelser och sammanhang.

Bred utbildning på inriktning Samhällsvetenskap 

Samhällsvetenskapsprogrammet, inriktning Samhällsvetenskap ger dig en mycket bred utbildning och många valmöjligheter till vidare högskolestudier. Är du intresserad av människor, samhällsfrågor, internationella relationer är detta inriktningen för dig. Här får du lära dig mer om olika samhällsstrukturer och människors olika livsvillkor. Samhällsvetenskap handlar om att lära sig att tolka, förstå och förklara både enskilda människors beteenden och företeelser i samhället i stort.Kurser på inriktning Samhällsvetenskap:

  • Geografi 1 (100 p)
  • Samhällskunskap 2 (100 p)
  • Samhällskunskap 3 (100 p)
  • Historia 2 (100 p)
  • Religionskunskap 2 (50 p) 

Du väljer även en programfördjupning till år 2 och 3, läs mer om dessa nedanför.

Framtiden efter Samhällsvetenskap

När du är klar med gymnasieutbildningen på Samhällsvetenskapsprogrammet hos Östra Gymnasiet och med eventuella vidare studier kan du jobba som till exempel journalist, samhällsvetare, lärare, statsvetare, jurist/advokat, polis, säljare, human resources manager, marknadsförare, socionom eller psykolog.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Programfördjupningar inom inriktning Samhällsvetenskap (SA)

Under ditt första läsår på gymnasiet kommer du att få välja en programfördjupning. På Östra gymnasiets inriktning Beteendevetenskap erbjuds följande val av programfördjupningar:

Internationellt

Förutom engelska på avancerad nivå får du här studera olika kulturers värdesystem, mänskliga rättigheter och hur internationellt samarbete påverkar den politiska och ekonomiska utvecklingen i världen. 

Kurser: 
Engelska 7 – 100p
Internationella relationer – 100p

Juridik och Kriminologi

Ta reda på hur skyddet av de mänskliga rättigheterna fungerar i Sverige och internationellt. Lär dig mer om våra grundlagar, om EU-rätt, hur det går till i en rättegång och om olika syn på brott och straff.

Kurser:
Kriminologi – 100p
Rätten och samhället – 100p

Pedagogik & ledarskap

Lär dig om människors lärande, utveckling och socialisation i olika sammanhang. Vad ledarskap är, ledarskap ur olika perspektiv samt hur individer och grupper påverkar och påverkas av ledaren. Fördjupningen har tydligt fokus på kommunikation, konflikt och konflikthantering.

Kurser: 
Pedagogiskt ledarskap – 100p
Lärande och utveckling – 100p

Socialt företagande 

Här fokus kommunikation, metod och analys av marknadsföring och marknadsinformation. Andra inslag är lagar, etik och hållbar utveckling kopplat till marknadsföring. Viktiga faktorer för affärsutveckling är ytterligare ett inslag. 

Kurser:
Entreprenörskap – 100p
Marknadskommunikation – 100p

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Som boende i samma kommun som Östra gymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning Samhällsvetenskap ger dig en högskoleförberedande examen.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Östra gymnasiet

Östra gymnasiet

Välkommen till Östra gymnasiet i Huddinge!

Östra gymnasiet är en kommunal gymnasieskola som ligger i Trångsund/Skogås i Huddinge Kommun - endast 18 min från centrala Stockholm och 10 min från Västerhaninge. Skolan stod klar hösten 2005 och är en vacker och annorlunda byggnad. Lokalerna är ljusa...


Läs mer om Östra gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Östra gymnasiet

Östra gymnasiet

Kvartettvägen 2-6
142 63 Trångsund

 Visa telefonnummer
www.ostragymnasiet.se


Skolrecensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 5 recensioner.

Ebba
(4)
Jag är väldigt nöjd med min skola, jag känner mig som hemma här. Jag kan alltid vara mig själv utan att tänka på att bli dömd. Jag känner att den är en trevlig miljö som är enkel att anpassa sig till, jag trodde gymnasiet skulle vara jättejobbigt. Men nu kan jag inte tänka mig något annat. Jag som elev känner mig som en del av skolan. Skulle ald...
Visa hela
Nathalie
(5)
Att välja att gå på Östra Gymnasiet var ett av de bästa beslut jag tagit och är något jag är nöjd över varje dag. På Östra känner man sig alltid glad och är trygg. Det är en skola med en skön stämning och många bra lärare. Om jag hade valt gymnasium idag så hade jag inte tvekat över att välja Östra Gymnasiet igen. Ett beslut man definitivt inte ...
Visa hela
Maria
(5)
Östra gymnasiet är en väldigt öppen skola där man har en bra relation med både lärare och elever. Det finns alltid lärare men kan prata med om man behöver hjälp eller allmänna frågor, vilket underlättar sina studier så man kan nå så höga betyg som möjligt. Man får alltid den hjälp man behöver och lärarna blandar undervisningen (exempelvis med fö...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap från Östra gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Östra gymnasiet
Påminn mig om infokväll / öppet hus
Jag vill besöka Östra som Elev för en dag
Jag vill veta mer / jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,8)
Baseras på 5 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: