Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Östra gymnasiet
Programinformation
Huddinge, Stockholm, Trångsund
Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet på Östra gymnasiet

Brinner du för samhällsfrågor? Då är Samhällsvetenskapsprogrammet något för dig!

Om du tycker om att diskutera samhällsfrågor är det här inriktningen för dig. På Samhällsvetenskapsprogrammet får du lära dig om olika samhällsstrukturer och människors olika livsvillkor. Du får även lära dig att tolka och förklara olika företeelser och sammanhang.

Bred utbildning på inriktning Samhällsvetenskap 

Samhällsvetenskapsprogrammet, inriktning Samhällsvetenskap ger dig en mycket bred utbildning och många valmöjligheter till vidare högskolestudier. Är du intresserad av människor, samhällsfrågor, internationella relationer är detta inriktningen för dig. Här får du lära dig mer om olika samhällsstrukturer och människors olika livsvillkor. Samhällsvetenskap handlar om att lära sig att tolka, förstå och förklara både enskilda människors beteenden och företeelser i samhället i stort.Kurser på inriktning Samhällsvetenskap:

  • Geografi 1 (100 p)
  • Samhällskunskap 2 (100 p)
  • Samhällskunskap 3 (100 p)
  • Historia 2 (100 p)
  • Religionskunskap 2 (50 p) 

Du väljer även en programfördjupning till år 2 och 3, läs mer om dessa nedanför.

Framtiden efter Samhällsvetenskap

När du är klar med gymnasieutbildningen på Samhällsvetenskapsprogrammet hos Östra Gymnasiet och med eventuella vidare studier kan du jobba som till exempel journalist, samhällsvetare, lärare, statsvetare, jurist/advokat, polis, säljare, human resources manager, marknadsförare, socionom eller psykolog.

Programfördjupningar inom inriktning Samhällsvetenskap (SA)

Under ditt första läsår på gymnasiet kommer du att få välja en programfördjupning. Vilka programfördjupningar som erbjuds skiljer från skola till skola, så undersök detta noga i ditt val av skola. På Östra gymnasiet kommer vi att erbjuda följande val av programfördjupningar (inklusive kurser):

Hållbar utveckling; Politik och hållbar utveckling samt Miljö- och energikunskap

Internationellt; Internationella relationer samt Engelska (meritkurs)

Internationella affärer; Internationella relationer och Engelska 7

Juridik och kriminologi; Rätten och samhället samt Kriminologi

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Som boende i samma kommun som Östra gymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning Samhällsvetenskap ger dig en högskoleförberedande examen.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Östra gymnasiet

Östra gymnasiet


Välkommen till Östra gymnasiet i Huddinge!

Östra gymnasiet är en kommunal gymnasieskola som ligger i Trångsund/Skogås i Huddinge Kommun - endast 18 min från centrala Stockholm och 10 min från Västerhaninge. Skolan stod klar hösten 2005 och är en annorlunda och vacker byggnad. Lokalerna är ljusa...


Läs mer om Östra gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Östra gymnasiet

Östra gymnasiet

Kvartettvägen 2-6
142 63 Trångsund

 Visa telefonnummer
www.ostragymnasiet.se


Skolrecensioner

Ebba
(4)
Jag är väldigt nöjd med min skola, jag känner mig som hemma här. Jag kan alltid vara mig själv utan att tänka på att bli dömd. Jag känner att den är en trevlig miljö som är enkel att anpassa sig till, jag trodde gymnasiet skulle vara jättejobbigt. Men nu kan jag inte tänka mig något annat. Jag som elev känner mig som en del av skolan. Skulle ald...
Visa hela
Nathalie
(5)
Att välja att gå på Östra Gymnasiet var ett av de bästa beslut jag tagit och är något jag är nöjd över varje dag. På Östra känner man sig alltid glad och är trygg. Det är en skola med en skön stämning och många bra lärare. Om jag hade valt gymnasium idag så hade jag inte tvekat över att välja Östra Gymnasiet igen. Ett beslut man definitivt inte ...
Visa hela
Maria
(5)
Östra gymnasiet är en väldigt öppen skola där man har en bra relation med både lärare och elever. Det finns alltid lärare men kan prata med om man behöver hjälp eller allmänna frågor, vilket underlättar sina studier så man kan nå så höga betyg som möjligt. Man får alltid den hjälp man behöver och lärarna blandar undervisningen (exempelvis med fö...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, fyll i följande uppgifter: