Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

Östra gymnasiet
Programinformation
Huddinge, Stockholm, Trångsund
Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

Samhällsvetenskapsprogrammet på Östra gymnasietSamhällsvetenskapsprogrammet på Östra gymnasiet

Förbered dig för framtiden på Samhällsvetenskapsprogrammet! Hur förmedlar man ett budskap på bästa sätt? Hur stor roll har medierna i samhället idag och hur påverkas vi? Väljer du inriktningen Medier, information och kommunikation på Samhällsvetenskapsprogrammet får du studera journalistik, information och reklam.

Inriktning Medier, information och kommunikation

På Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Medier, information och kommunikation öppnar du många vägar och får en mycket bred utbildning som ger dig många valmöjligheter till vidare högskolestudier. Är du intresserad av människor, samhällsfrågor, internationella relationer eller media och journalistik är detta programmet för dig.

På Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning Medier, information och kommunikation varvar du praktiska övningar i bild, text och ljud med teoretiska kunskaper. Du kommer förutom de kurser (350p) som ingår i själva inriktningen även att läsa Samhällskunskap 2 (100p). Kurser i inriktningen:

  • Journalistik, reklam och information 1 (100 p)
  • Medieproduktion 1 (100 p)
  • Medier, samhälle och kommunikation 1 (100 p)
  • Psykologi 2 (50 p) 

Framtiden efter Samhällsvetenskapsprogrammet

När du är klar med utbildningen på Samhällsvetenskapsprogrammet, inriktning Medier, information och kommunikation på Östra Gymnasiet och med eventuella vidare studier kanske du jobbar som journalist, samhällsvetare, lärare, statsvetare, advokat, art director, copywriter, säljare, human resources manager, marknadsförare, socionom eller psykolog.

Östra gymnasiet erbjuder Samhällsvetenskapsprogrammet, inriktning Medier, information och kommunikation, med flera olika programfördjupningar. Programfördjupning kommer du att välja till år 2 och 3, men det kan vara idé att redan nu fundera på vad man själv tycker är intressant som utgångspunkt i sitt gymnasie- och utbildningsval.

Programfördjupningar inom inriktning Medier, information & kommunikation (SA)

Under ditt första läsår på gymnasiet kommer du att få välja en programfördjupning. På Östra gymnasiet erbjuds följande val av programfördjupningar (inklusive kurser):

Hållbar utveckling; Politik och hållbar utveckling samt Miljö- och energikunskap

Internationellt; Internationella relationer samt Engelska (meritkurs)

Internationella affärer; Internationella relationer och Engelska 7

Juridik och kriminologi; Rätten och samhället samt Kriminologi

Samhällsvetenskap; Geografi samt Samhällskunskap

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

Som boende i samma kommun som Östra gymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning Medier, information och kommunikation ger dig en högskoleförberedande examen.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation så kommer skolan att kontakta dig.

Östra gymnasiet

Östra gymnasiet


Välkommen till Östra gymnasiet i Huddinge!

Östra gymnasiet är en kommunal gymnasieskola som ligger i Trångsund/Skogås i Huddinge Kommun - endast 18 min från centrala Stockholm och 10 min från Västerhaninge. Skolan stod klar hösten 2005 och är en annorlunda och vacker byggnad. Lokalerna är ljusa...


Läs mer om Östra gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Östra gymnasiet

Östra gymnasiet

Kvartettvägen 2-6
142 63 Trångsund

 Visa telefonnummer
www.ostragymnasiet.se


Skolrecensioner

Natalia
(4)
När jag letade efter ett gymnasium så letade jag efter en plats där man hade många väger att välja. En skola där man verkligen kunde läsa dem kursen som man själv tyckte var intressanta. Det tycker jag östra har gett mig. När jag valde samhällsprogrammet så kände jag fortfarande som om något saknades. Jag ville även läsa juridik men det saknade...
Visa hela
Sofia
(5)
Jag är super nöjd med mitt val, då jag inte bara får jobba med ämnen utan även får vara kreativ och få jobba med filmproduktion. Sen att jag får göra det östra gymnasiet där jag trivs jätte bra och har hittat massa nya vänner och en skola som inte bara tänker skola skola skola utan även arrangerar danstävlingar och fritidsaktiviteter som långfä...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation, fyll i följande uppgifter: