Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Östra gymnasiet
Programinformation
Huddinge, Stockholm, Trångsund
Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet på Östra gymnasiet

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Beteendevetenskap på Östra gymnasiet

Inriktningen Beteendevetenskap på Samhällsvetenskapsprogrammet öppnar många vägar för dig som siktar på att jobba med till exempel människor, samhällsfrågor och internationella relationer och kan lägga grunden för yrken såsom till exempel journalist, lärare, polis, advokat, säljare, socionom, psykolog etc.

Innehåll på inriktning Beteendevetenskap

Samhällsvetenskap handlar om att lära sig att tolka, förstå och förklara både enskilda människors beteende och företeelser i samhället i stort.

Om du är intresserad av mänskligt beteende och psykologi är inriktningen Beteendevetenskap verkligen något för dig. Här lär du dig vad som formar och påverkar oss, krishantering och hur vi socialiseras i olika grupper. Arvet och miljöns betydelse för våra livsvillkor diskuteras, liksom etik och kriminalitet. Du lär dig även att jämföra olika psykologiska perspektiv och teorier. Kurser i inriktningen:

  • Kommunikation (100 p)
  • Ledarskap och organisation (100 p)
  • Psykologi 2 (50 p)
  • Samhällskunskap 2 (100 p)
  • Sociologi (100 p) 

Samhällsvetenskapsprogrammet

Östra gymnasiet erbjuder programfördjupningar som du kommer att välja när du går på gymnasiet, till år 2 och 3. Läs mer nedanför om de olika programfördjupningarna.

Programfördjupningar inom inriktning Beteendevetenskap (SA)

Under ditt första läsår på gymnasiet kommer du att få välja en programfördjupning. På Östra gymnasiets inriktning Beteendevetenskap erbjuds följande val av programfördjupningar (inklusive kurser):

Hållbar utveckling; Politik och hållbar utveckling samt Miljö- och energikunskap

Internationellt; Internationella relationer samt Engelska (meritkurs)

Internationella affärer; Internationella relationer och Engelska 7

Juridik och kriminologi; Rätten och samhället samt Kriminologi

Samhällsvetenskap; Geografi 1 och Samhällskunskap 3

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Som boende i samma kommun som Östra gymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning Beteendevetenskap ger dig en högskoleförberedande examen.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Östra gymnasiet

Östra gymnasiet


Välkommen till Östra gymnasiet i Huddinge!

Östra gymnasiet är en kommunal gymnasieskola som ligger i Trångsund/Skogås i Huddinge Kommun - endast 18 min från centrala Stockholm och 10 min från Västerhaninge. Skolan stod klar hösten 2005 och är en annorlunda och vacker byggnad. Lokalerna är ljusa...


Läs mer om Östra gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Östra gymnasiet

Östra gymnasiet

Kvartettvägen 2-6
142 63 Trångsund

 Visa telefonnummer
www.ostragymnasiet.se


Skolrecensioner

Eveline
(5)
Sambeteende på Östra Gymnasiet var helt rätt val för mig! Kurserna som man läser handlar mycket om det mänskliga beteendet - både i samspel med andra och ur ett mer psykologiskt plan. Eftersom att jag tycker att sådant är intressant så passar det mig väldigt bra. Lärarna är duktiga och kan sin sak, samtidigt som de bryr sig om sina elever. Skola...
Visa hela
Elias "The man" Martinsson
(5)
De förväntningar jag fick inför programmet när jag först fick höra om det på en infokväll var precis de förväntningar som möttes när jag började i skolan. Jag har hört om så många som börjat på gymnasium i tron att det ska vara det prestigefyllda gymnasiet de fått höra att det ska vara, för att få deras förväntningar krossade när de börjar i gym...
Visa hela
Julia
(4)
Östra gymnasiet är generellt väldigt bra. Mycket på grund av skolans lokaler då det bidrar till en trevlig miljö. Men även skulle jag säga att i det stora hela så är lärarna och personalen på skolan väldigt bra. Utbildningen är bra, jag ångrar inte mitt val alls. Första året är seg när det gäller ämnena då man läser i princip samma som i årskurs...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, fyll i följande uppgifter: