Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Östra gymnasiet
Programinformation
Huddinge, Stockholm, Trångsund
Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Naturvetenskap och samhälle på Östra gymnasiet

Naturvetenskap och samhälle

Det här är rätt gymnasieprogram för dig som är nyfiken på naturen och allt runtomkring dig och dessutom vill ha lyckan att finna svar. Med hjälp av naturvetenskapen kan du förstå och ta itu med komplexa frågor som rör naturen, människan och samhället. Genom ett samspel mellan teori och praktik kunskap, ett vetenskapligt förhållningssätt och ett kritiskt tänkande för att kunna ställa upp och lösa naturvetenskapliga problemställningar utvecklar du din kunskap.

Naturvetenskapsprogrammet är den bredaste utbildningen som ger behörighet till flest antal högskoleutbildningar. 

Inriktning Naturvetenskap och samhälle

På Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap och samhälle breddar och fördjupar du dina kunskaper inom naturvetenskapen samtidigt som du studerar samhällskunskap och geografi. Det betyder att du får en fördjupad förståelse för samspelet mellan natur, samhälle och teknik. Förutom kurserna i inriktningen läser du även Kemi 2. Kurser i inriktningen:

  • Samhällskunskap 2 (100 p)
  • Geografi 1 (100 p)
  • Biologi 2 (100 p)

Behöver du särskild behörighet till t.ex. civilingenjörsutbildningar, kan du läsa in de kurser som behövs inom en av programfördjupningarna - KTH-paketet. (Se nedan)

Framtiden efter Naturvetenskap och samhälle

Efter vidare studier kanske du arbetar som läkare, sjukgymnast, laboratoriemedarbetare, research manager, hälsokonsulent, veterinär, farmaceut, kriminaltekniker, civilingenjör, forskare, biolog, arkeolog, journalist, arkitekt, samhällsvetare eller lärare.

Östra gymnasiet erbjuder Naturvetenskapsprogrammet, inriktning Naturvetenskap och samhälle, där du läser programmets nationella karaktärsämnen samt inriktningsämnen och programfördjupningsämnen inom någon av fördjupningarna. Läs mer om fördjupningarna nedan.

Programfördjupningar inom inriktning Naturvetenskap och samhälle (NA)

Under ditt första läsår på gymnasiet kommer du att få välja en programfördjupning. Östra gymnasiet erbjuder följande programfördjupningar (inklusive kurser) på inriktning Naturvetenskap och samhälle:

Hållbar utveckling; Politik och hållbar utveckling samt Miljö- och energikunskap

Kriminalteknik; Psykologi 1+2 samt Kriminalteknik

GIH-paket; Träningslära 1 & 2

Internationellt; Internationella relationer samt Engelska (meritkurs)

KTH-paket; Matematik 4 och Fysik 2

 

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Som boende i samma kommun som Östra gymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet inriktning Naturvetenskap och samhälle ger dig en högskoleförberedande examen.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle så kommer skolan att kontakta dig.

Östra gymnasiet

Östra gymnasiet


Välkommen till Östra gymnasiet i Huddinge!

Östra gymnasiet är en kommunal gymnasieskola som ligger i Trångsund/Skogås i Huddinge Kommun - endast 18 min från centrala Stockholm och 10 min från Västerhaninge. Skolan stod klar hösten 2005 och är en annorlunda och vacker byggnad. Lokalerna är ljusa...


Läs mer om Östra gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Östra gymnasiet

Östra gymnasiet

Kvartettvägen 2-6
142 63 Trångsund

 Visa telefonnummer
www.ostragymnasiet.se


Skolrecensioner

Alexandra Ekefäldt
(5)
Går där nu och kunde inte vara nöjdare
Joan Sardar
(4)
Jag tycker att det är bra med kemi 2 för oss som går natursam, men att vi borde kunna välja bort den om vi vill. Jag tycker även att det är skönt att gå i en klass med naturnatur och naturestet då man lär känna människor med olika intressen, men det kan bli jobbigt med långa raster då alla har olika inriktningar.
Kristina Roos
(5)
Innan jag började på Östra Gymnasiet hade jag ingen aning om hur det såg ut eller hur stämningen här var. Men så fort jag gick in i skolan blev jag glatt överraskad, det var jättefint och ljust i byggnaden tack vare alla fönster. Nu när jag gått här i snart ett år vet jag att stämningen är väldigt trygg och det finns en bra gemenskap. När man är...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle, fyll i följande uppgifter: