Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap + musik - Särskild variant

Östra gymnasiet
Programinformation
Huddinge, Stockholm, Trångsund
Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap + musik - Särskild variant

Naturvetenskap och musik på Östra gymnasiet

Naturvetenskapsprogrammet, särskild variant: musik

Naturvetenskapsprogrammet är det bredaste programmet som ger behörighet till flest antal högskoleutbildningar inom flera områden, främst naturvetenskap, matematik och teknik. Den här utbildningen på Östra gymnasiet i Huddinge är en särskild variant med estetisk inriktning: musik och bygger på programstrukturen för den naturvetenskapliga inriktningen inom Naturvetenskapsprogrammet.

Anordna och delta i konserter under gymnasiet

Inom musikområdet får du utveckla dina kunskaper i musik och din förmåga att gestalta musik. Här får du öva din samarbetsförmåga och ditt ansvarstagande för arbete i grupp som är viktigt inom musiken. Att anordna och delta i konserter i och utanför skolan är en del av utbildningen.

Unik möjlighet att kombinera studier i musik och naturvetenskap

Utbildningen är nästintill unik och passar dig som är intresserad av och duktig på sång och/eller instrument.

I utbildningen ingår följande kurser:

  • Instrument/sång 1 (100 p)
  • Musikproduktion 1 (100 p)
  • Ensemble 1 (100 p)
  • Ensemble 2 (100 p)
  • Kemi 2 (100 p)
  • Biologi 2 (100 p)

Utbildningen är godkänd från Skolverket, efter ansökan från gymnasieskolan, om att få bedriva den särskilda varianten med inriktning mot musik. 

Kurser på Naturvetenskapsprogrammet (NA), inriktning Musik

Naturvetenskapsprogrammet, särskild variant estetisk inriktning: musik är specialgodkänd från Skolverket. Därför har utbildningen inte riktigt samma upplägg som övriga program på gymnasiet. Genom att välja estetisk variant kan man säga att du redan valt "programfördjupning" ett år före alla andra (som väljer sin programfördjupning under det första läsåret på gymnasiet).

Den särskilda varianten: musik bygger till stora delar på samma kurser som Naturvetenskapsprogrammet, inriktning Naturvetenskap. Förutom de gymnasiegemensamma ämnena och karaktärsämnena för naturvetenskapsprogrammet kommer du att läsa:

Kemi 2, Biologi 2, Instrument/sång 1, Musikproduktion 1, Ensemble 1 och Ensemble 2.

Redan i början på första terminen det första läsåret kommer du att få möjlighet att göra en prövning på kursen Instrument/sång 1, för att kunna gå vidare och läsa kursen Instrument/sång 2. Detta möjliggör för dig som elev att antingen kunna använda den prövade kursen som en utökad kurs i din gymnasieexamen eller som ett individuellt val för att frigöra tid.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap + musik - Särskild variant

Som boende i samma kommun som Östra gymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet inriktning särskild variant: musik ger dig en högskoleförberedande examen.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap + musik - Särskild variant så kommer skolan att kontakta dig.

Östra gymnasiet

Östra gymnasiet


Välkommen till Östra gymnasiet i Huddinge!

Östra gymnasiet är en kommunal gymnasieskola som ligger i Trångsund/Skogås i Huddinge Kommun - endast 18 min från centrala Stockholm och 10 min från Västerhaninge. Skolan stod klar hösten 2005 och är en annorlunda och vacker byggnad. Lokalerna är ljusa...


Läs mer om Östra gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Östra gymnasiet

Östra gymnasiet

Kvartettvägen 2-6
142 63 Trångsund

 Visa telefonnummer
www.ostragymnasiet.se


Skolrecensioner

M
(5)
Jag är väldigt nöjd med min utbildning för att jag känner att jag fick "The best of both worlds". Jag ville studera naturvetenskapliga ämnen och med hjälp av kunniga lärare har jag utvecklats och lärt mig mer än jag trodde att jag skulle. Jag har också utvecklats enormt inom musiken genom att ha spelat i band och sjungit under mina år på gymnasi...
Visa hela
Clara
(5)
Jag älskar skolan. Den har kommit att betyda mycket för mig som person. Det är mycket mer än bara en skola. Den har en mycket aktiv elevkår och musikförening som ofta hittar på roliga och sociala aktiviteter för alla elever på skolan att delta i. Jag har varit med om aktiviteter som Lock-In, då vi sov över en natt i skolan. Eftermiddagar då vi s...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap + musik - Särskild variant, fyll i följande uppgifter: