Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Östra gymnasiet
Programinformation
Huddinge, Stockholm, Trångsund
Naturvetenskapsprogrammet
Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Naturvetenskap på Östra gymnasiet

Vill du lära dig mer om naturen och allt runtomkring dig och dessutom vill ha lyckan att finna svar? Naturvetenskapen hjälper dig att förstå komplexa frågor som rör naturen, människan och samhället. Genom en kombination av både teori och praktik utvecklar du din kunskap, ett kritiskt tänkande och ett vetenskapligt förhållningssätt för att kunna ställa upp och lösa naturvetenskapliga problemställningar.

Naturvetenskapsprogrammet är den bredaste utbildningen som ger behörighet till flest antal högskoleutbildningar. 

Inriktning Naturvetenskap

På Naturvetenskapsprogrammet, inriktning Naturvetenskap ligger tyngdpunkten på de klassiska naturvetenskapliga ämnena matematik, fysik, kemi och biologi. Det ger dig en bred bas inför framtiden och du blir väl förberedd för högre studier. 

Efter Naturvetenskapsprogrammet

Efter vidare studier kan du arbeta som exempelvis läkare, sjukgymnast, laboratoriemedarbetare, research manager, hälsokonsulent, veterinär, farmaceut, kriminaltekniker, civilingenjör, forskare, biolog, arkeolog, journalist, arkitekt eller lärare.

Programfördjupning kommer du att välja när du går på gymnasiet, till år 2 och 3, men det kan vara en idé att redan nu fundera på vad du själv tycker är intressant som utgångspunkt i ditt gymnasie- och utbildningsval.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Programfördjupningar inom Naturvetenskapsprogrammet (NA), inriktning Naturvetenskap

På Östra gymnasiet erbjuds följande programfördjupningar på inriktning Naturvetenskap:

Matematik

Här kan du fördjupa dig i matematikens möjligheter och få en inblick i den matematik man läser på högskolan. Du får bland annat läsa diskret matematik, strategier för problemläsning, funktionslära, integrationsmetoder, matriser och vektorer. 

Kurser: 
Matematik 5 – 100p
Matematik: Specialisering – 100p

GIH-paket

Här är hälsa, kost och fysiologi i fokus. Du studerar anatomi, lär dig om olika träningsmetoder och enklare rehabiliteringsprogram samt hur man kan förebygga skador.

Kurser: 
Träningslära 1 – 100p
Träningslära 2 – 100p

Internationellt

Förutom engelska på avancerad nivå får du här studera olika kulturers värdesystem, mänskliga rättigheter och hur internationellt samarbete påverkar den politiska och ekonomiska utvecklingen i världen. 

Kurser: 
Engelska 7 – 100p
Internationella relationer – 100p

Kriminalteknik

Här blandas naturvetenskap med beteendevetenskap och ger en inblick i hur kriminaltekniskt arbete fungerar i verkligheten. Praktik blandas med teori när du får göra laborativa DNA-analyser och psykologiska profiler. 

Kurser: 
Psykologi 1 & 2 – 50p+ 50p
Kriminalteknik – 100p

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Som boende i samma kommun som Östra gymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet inriktning Naturvetenskap ger dig en högskoleförberedande examen.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Östra gymnasiet

Östra gymnasiet

Välkommen till Östra gymnasiet i Huddinge!

Östra gymnasiet är en kommunal gymnasieskola som ligger i Trångsund/Skogås i Huddinge Kommun - endast 18 min från centrala Stockholm och 10 min från Västerhaninge. Skolan stod klar hösten 2005 och är en vacker och annorlunda byggnad. Lokalerna är ljusa...


Läs mer om Östra gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Östra gymnasiet

Östra gymnasiet

Kvartettvägen 2-6
142 63 Trångsund

 Visa telefonnummer
www.ostragymnasiet.se


Skolrecensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 11 recensioner.

Sara L
(5)
Jag tycker att Östra gymnasiet har varit det perfekta stället för mig dels för att programmet har visat sig vara bättre än jag trodde och dels för att skolan har fått mig att utvecklas som person. Östra är ett gymnasium där alla är välkomna och respekteras. Det finns en gemenskap i hela skolan bland alla årskurser och program då skolan anordnar ...
Visa hela
Smilla Östberg
(3)
Min utbildning på Östra gymnasiet har varit givande på så sätt att man har lärt sig mycket, jag vet ju dock inte hur det kommer att gå senare i andra studier. Naturvetenskapliga programmet har varit tufft och om man inte känner sig hundra på att det är det man vill göra råder jag att man tänker om. Det borde jag ha gjort. Östra som skola är bra ...
Visa hela
Anton
(5)
Att gå natur-natur på Östra Gymnasiet tycker jag är en bra linje och utbildning. Skolan och lokalerna är stora och jag tycker de känns anpassade, med färger och fönster som fungerar liksom lugnande. Huruvida man själv gillar hur allt ser ut uppfattar man bäst på plats, det var iallafall då när jag fick se allt på plats som jag 'blev såld'. Det f...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Östra gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Östra gymnasiet
Påminn mig om infokväll / öppet hus
Jag vill besöka Östra som Elev för en dag
Jag vill veta mer / jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,6)
Baseras på 11 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: