Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Östra gymnasiet
Programinformation
Huddinge, Stockholm, Trångsund
Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Naturvetenskap på Östra gymnasiet

Naturvetenskap på Östra gymnasiet

Vill du lära dig mer om naturen och allt runtomkring dig och dessutom vill ha lyckan att finna svar? Naturvetenskapen hjälper dig att förstå komplexa frågor som rör naturen, människan och samhället. Genom en kombination av både teori och praktik utvecklar du din kunskap, ett kritiskt tänkande och ett vetenskapligt förhållningssätt för att kunna ställa upp och lösa naturvetenskapliga problemställningar.

Naturvetenskapsprogrammet är den bredaste utbildningen som ger behörighet till flest antal högskoleutbildningar. 

Inriktning Naturvetenskap

På Naturvetenskapsprogrammet, inriktning Naturvetenskap ligger tyngdpunkten på de klassiska naturvetenskapliga ämnena matematik, fysik, kemi och biologi. Det ger dig en bred bas inför framtiden och du blir väl förberedd för högre studier. Kurser i inriktningen:

  • Biologi 2 (100 p)
  • Fysik 2 (100 p)
  • Kemi 2 (100 p)
  • Matematik 4 (100 p)

Efter Naturvetenskapsprogrammet

Efter vidare studier kan du arbeta som exempelvis läkare, sjukgymnast, laboratoriemedarbetare, research manager, hälsokonsulent, veterinär, farmaceut, kriminaltekniker, civilingenjör, forskare, biolog, arkeolog, journalist, arkitekt eller lärare.

Programfördjupning kommer du att välja när du går på gymnasiet, till år 2 och 3, men det kan vara en idé att redan nu fundera på vad du själv tycker är intressant som utgångspunkt i ditt gymnasie- och utbildningsval.

Programfördjupningar inom Naturvetenskapsprogrammet (NA), inriktning Naturvetenskap

På Östra gymnasiet erbjuds följande programfördjupningar på inriktning Naturvetenskap:

Hållbar utveckling: Här får du studera miljöfrågor ur ekologiska, sociala, politiska och ekonomiska synvinklar samt granska och diskutera tekniska lösningar på problemen.

Kriminalteknik: Naturvetenskap blandas med beteendevetenskap och ger dig en inblick i hur kriminalarbete fungerar i verkligheten. Praktik blandas med teori och ni gör bland annat laborativa DNA-analyser och psykologiska profiler.

GIH-paket: Fokus är på hälsa, kost och fysiologi. Ni studerar anatomi, lär er om olika träningsmetoder och enklare rehabiliteringsprogram samt hur skador kan förebyggas.

Internationellt: Internationellt samarbete samt Engelska 7 (meritkurs). Du lär dig också om olika kulturers värdesystem och mänskliga rättigheter. 

Matematik: Denna fördjupning ger dig möjlighet att fördjupa dig i matematikens möjligheter och begränsningar som verktyg. Du läser bland annat diskret matematik och lär dig strategier för matematisk problemlösning med koppling till de övriga karaktärsämnena på naturprogrammet  

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Som boende i samma kommun som Östra gymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet inriktning Naturvetenskap ger dig en högskoleförberedande examen.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Östra gymnasiet

Östra gymnasiet


Välkommen till Östra gymnasiet i Huddinge!

Östra gymnasiet är en kommunal gymnasieskola som ligger i Trångsund/Skogås i Huddinge Kommun - endast 18 min från centrala Stockholm och 10 min från Västerhaninge. Skolan stod klar hösten 2005 och är en annorlunda och vacker byggnad. Lokalerna är ljusa...


Läs mer om Östra gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Östra gymnasiet

Östra gymnasiet

Kvartettvägen 2-6
142 63 Trångsund

 Visa telefonnummer
www.ostragymnasiet.se


Skolrecensioner

Sara L
(5)
Jag tycker att Östra gymnasiet har varit det perfekta stället för mig dels för att programmet har visat sig vara bättre än jag trodde och dels för att skolan har fått mig att utvecklas som person. Östra är ett gymnasium där alla är välkomna och respekteras. Det finns en gemenskap i hela skolan bland alla årskurser och program då skolan anordnar ...
Visa hela
Smilla Östberg
(3)
Min utbildning på Östra gymnasiet har varit givande på så sätt att man har lärt sig mycket, jag vet ju dock inte hur det kommer att gå senare i andra studier. Naturvetenskapliga programmet har varit tufft och om man inte känner sig hundra på att det är det man vill göra råder jag att man tänker om. Det borde jag ha gjort. Östra som skola är bra ...
Visa hela
Anton
(5)
Att gå natur-natur på Östra Gymnasiet tycker jag är en bra linje och utbildning. Skolan och lokalerna är stora och jag tycker de känns anpassade, med färger och fönster som fungerar liksom lugnande. Huruvida man själv gillar hur allt ser ut uppfattar man bäst på plats, det var iallafall då när jag fick se allt på plats som jag 'blev såld'. Det f...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, fyll i följande uppgifter: