Visa gymnasium.se som: Mobil

Gymnasieingenjör, Informationsteknik

Östra gymnasiet
Programinformation
Huddinge, Stockholm, Trångsund
Gymnasieingenjör
(Läs mer) Informationskväll
2020-01-16
2020-02-04
(Läs mer) Öppet hus
2020-01-24
2020-04-24

Gymnasieingenjör, Informationsteknik

Östra gymnasiet erbjuder påbyggnadsutbildningen GymnasieingenjörLäs till Gymnasieingenjör på Östra gymnasiet!

Östra gymnasiet erbjuder dig som läst teknikprogrammet möjligheten att läsa till ett fjärde tekniskt år och därmed bli utbildad gymnasieingenjör. På Östra gymnasiet erbjuds utbildningen Gymnasieingenjör med profilen Informationsteknik med utgång mjukvarudesign. Det innebär att utbildningen du läser på Östra gymnasiet framför allt inriktar sig mot programmering.

T4-råd

Östra gymnasiet är måna om att erbjuda en utbildning som innehåller branschens mest efterfrågade kunskaper, och att den också utvecklas i enlighet med branschens behov. Därför samarbetar skolan med representanter från såväl IT-branschen som från högskolan i ett T4-råd där dessa frågor diskuteras.

Utbildningens upplägg

Utbildningen Gymnasieingenjör består av totalt 900 poäng. 400 av dessa är riksgemensamma, medan övriga 500 poäng ligger på skolorna att själva bestämma över. Östra gymnasiet har i samråd med representanterna i T4-rådet valt att satsa på att ge dig som elev kunskaper inom backend-programmering. En stor anledning till detta är att den typen av programmerare efterfrågas på dagens arbetsmarknad.

Under utbildningen kommer du också att lära dig om traditionell projektmetodik, och få arbeta med mer moderna arbetssätt såsom SCRUM (en professionell projektplanerings-modell).

Vad är Backend-programmering?

Enkelt förklarat innebär backend-programmering den typ av kunskap som ligger tull grund för systemutveckling. Du arbetar då bland annat med basbearbetning och databaser, och program du arbetar med kan vara C# och SQL. Även gränssnittsdesign har en del i utbildningen, detta för att du ska kunna säkerställa att utseende och funktionalitet är kompatibla.

Nära samarbete genom APL

Under vårterminen på T4 har du APL (arbetsplatsförlagt lärande). Tack vare din praktikperiod får du ett nära samarbete med personer och företag ur näringslivet och högskolan. Din APL genomför du på ett företag som är knutet till utbildningen.

Arbetssätt likt det på högskolan

På det fjärde tekniska året får du som elev arbeta på ett sätt som liknar högskolans arbetssätt. En till två kurser åt gången läser du, som sedan tenteras vid kursens slut. Här varvas föreläsningar med laborationer och inlämningsuppgifter.

Egna lokaler

Som elev på T4 på Östra gymnasiet har du tillgång till egna lokaler och föreläsningssalar för såväl arbete som trivsel. Här finns egna arbetsplatser med dockningsstationer där du kan arbeta med olika uppgifter.

CDIO-modellen

Utbildningen på Östra gymnasiet följer CDIO-modellen. Det innebär att du får arbeta från idé till färdig produkt via design och implementering.

Efter din gymnasieingenjörsexamen

Representanterna i T4-rådet är mycket positiva till den här utbildningen och efterfrågan på arbetsmarknaden är stor efter personer med en vidareutbildning efter gymnasiet inom det här området. Direkt efter gymnasiet kan du arbeta med programmering generellt, skriva effektiv kod, jobba med befintliga program såväl som utveckla nya. Du kommer att kunna delta i arbetet med systemutveckling på företag.

Är du intresserad och vill veta mer om Gymnasieingenjör, Informationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Gymnasieingenjör, Informationsteknik

Som boende i samma kommun som Östra gymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Gymnaseingenjörsexamen.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Gymnasieingenjör, Informationsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Östra gymnasiet

Östra gymnasiet


Välkommen till Östra gymnasiet i Huddinge!

Östra gymnasiet är en kommunal gymnasieskola som ligger i Trångsund/Skogås i Huddinge Kommun - endast 18 min från centrala Stockholm och 10 min från Västerhaninge. Skolan stod klar hösten 2005 och är en annorlunda och vacker byggnad. Lokalerna är ljusa...


Läs mer om Östra gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Östra gymnasiet

Östra gymnasiet

Kvartettvägen 2-6
142 63 Trångsund

 Visa telefonnummer
www.ostragymnasiet.se


Skolrecensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Alex
(5)
Jag läste T4 2016-2017 och utbildningen hann med att lära ut otroligt mycket under den korta perioden (2 terminer). Allt man behövde för att utvecklas och bli en fullfjädrad utvecklare fanns till tillgängligt och det var mycket eget ansvar på pluggandet. Jätteviktigt att man kan hålla sig fokuserad och lägga ner tiden som behövs då det är mycket...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Gymnasieingenjör, Informationsteknik, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.