Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet, Ekonomi + musik - Särskild variant

Östra gymnasiet
Programinformation
Huddinge, Stockholm, Trångsund
Ekonomiprogrammet
(Läs mer) Informationskväll
2020-01-16
2020-02-04
(Läs mer) Öppet hus
2020-01-24
2020-04-24

Ekonomiprogrammet, Ekonomi + musik - Särskild variant

Ekonomiprogrammet på Östra gymnasiet

Läs Ekonomi med estetisk inriktning – musik

För dig som vill utvecklas inom musik samtidigt som du får en utbildning inom ekonomiprogrammet är det här rätt val.

När du läser Ekonomiprogrammet lär du dig grunderna inom ekonomi eller juridik. På programmet tas det som händer i omvärlden in för att du ska kunna sätta in händelser i ett sammanhang.

Du utvecklar din kompetens och lär dig använda ditt engagemang för att förverkliga dina idéer, genom entreprenörskap ,vare sig det handlar om ekonomi eller juridik. Utbildningen ger dig en bred samhällsvetenskaplig grund inför dina fortsatta studier på högskola eller universitet, men med en twist!

Musikinriktningen

Musikundervisningen har inriktning mot pop/rock och vänder sig till dig som sjunger, spelar bas, gitarr, piano eller trummor. 

Kurser: Instrument/sång 1 (100 p), Musikproduktion 1 (100 p), Ensemble 1 (100 p), Ensemble 2 (100 p), Matematik 3b (100 p), Entreprenörskap och företagande (100 p). 

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi + musik - Särskild variant, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi + musik - Särskild variant

Som boende i samma kommun som Östra gymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Utbildningen är högskoleförberedande.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi + musik - Särskild variant så kommer skolan att kontakta dig.

Östra gymnasiet

Östra gymnasiet


Välkommen till Östra gymnasiet i Huddinge!

Östra gymnasiet är en kommunal gymnasieskola som ligger i Trångsund/Skogås i Huddinge Kommun - endast 18 min från centrala Stockholm och 10 min från Västerhaninge. Skolan stod klar hösten 2005 och är en annorlunda och vacker byggnad. Lokalerna är ljusa...


Läs mer om Östra gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Östra gymnasiet

Östra gymnasiet

Kvartettvägen 2-6
142 63 Trångsund

 Visa telefonnummer
www.ostragymnasiet.se


Skolrecensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 3 recensioner.

Emma
(5)
Jag är ofantligt nöjd med mitt val av gymnasium då det har format mig till den människan jag är idag. Detta beror både på de ambitiösa och skolmotiverade eleverna som har omgivit mig under dessa tre år på skolan, lärarna som har varit ute efter att vi ska förstå istället för att vi ska klara kursen samt skolan i sig som är i en ständig strävan e...
Visa hela
Evie
(4)
Ekonomi-estet är perfekt när man känner för att gå ekonomi-programmet men ändå vill ha en musik-undervisning på bra nivå. De praktiska musikämnena är en bra sak att ha när man går alla teoretiska-ämnen då det gör utbildningen lite roligare. Förutom att man får en bra och rolig musik-utbildning så lär man känna fler elever i olika program och års...
Visa hela
Emilia
(3)
Östra gymnasiet är en väldigt bra skola enligt mig. Öppenheten i skolan gör det lätt att prata med lärare. De flesta lärare ger en väldigt bra och informativ undervisning som jag är väldigt nöjd med. Ett stort plus är skolans syn på hälsa. Varje måndag erbjuds det friskvård lett av en idrottslärare. Det finns även bra möjligheter till en variera...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi + musik - Särskild variant, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 3 recensioner.