Visa gymnasium.se som: Mobil

Foto: Pia Nordlander


Välkommen till Östra gymnasiet i Huddinge!

Östra gymnasiet är en kommunal gymnasieskola som ligger i Trångsund/Skogås i Huddinge Kommun - endast 18 min från centrala Stockholm och 10 min från Västerhaninge.

Skolan stod klar hösten 2005 och är en annorlunda och vacker byggnad. Lokalerna är ljusa och öppna med många gemensamma utrymmen som inspirerar till möten. Här på skolan går det drygt 800 elever.

Resultat, individ och kommunikation

Östra gymnasiet erbjuder dig en gedigen gymnasieutbildning med många möjligheter och nya idéer. Skolans arbetar efter ledorden resultatindivid och kommunikation. Alla ska respekteras som individer och målet är att hjälpa varje elev till bästa möjliga resultat. Stor vikt läggs även vid kommunikation både inom skolan och mellan skola och samhälle.

Fördjupa dig i kriminalteknik, marknadsföring, träningslära, juridik, matematik mm

På Östra gymnasiet finns fem olika program med ett flertal inriktningar samt gymnasiesärskola. På de teoretiska programmen finns flera programfördjupningar att välja mellan, så att du ska kunna hitta något som just du tycker är intressant. Det program och den inriktning du väljer till åk 1 kommer att påverka vilka fördjupningar du kan välja mellan. Tanken är att det ska vara lätt att kombinera sitt intresse med studierna på Östra.

Några exempel på fördjupningar: eventteknik, PR & management, social business, matematik, internationellt, kriminalteknik och KTH-paket.

Estetisk variant på ekonomi, natur, sam och teknik

Östra gymnasiet erbjuder en estetisk variant med inriktning musik (pop/rock-inriktning) på de teoretiska programmen EK, NA, SA och TE. Så om du vill utvecklas inom musiken men samtidigt vill gå ett bredare teoretiskt program, så har du på Östra gymnasiet denna fantastiska möjlighet att kombinera studier med musikintresset.

Skola där du som elev trivs

Skolan karaktäriseras av en familjär stämning mellan alla som tillbringar sina dagar här; elever, lärare och övrig personal. "Alla känner alla" är ett passande uttryck för att beskriva atmosfären här på skolan. Östra gymnasiet är en trygg skola där eleverna trivs och känner sig respekterade som individer.

Skolans årliga enkätundersökning i åk 2 visar att eleverna känner sig trygga och att det råder en positiv stämning på skolan.

Bli elev på Östra för en dag!

Det bästa sättet att få reda på om Östra är en skola för dig är att besöka skolan under en dag och följa med en elev som går den utbildning du är intresserad av. På så sätt får du en bra känsla för skolan i sin helhet och inte minst för programmet och inriktningen du är intresserad av. Intresseanmälan gör du på skolans hemsida  och du blir inom kort kontaktad av en elev på skolan för att boka in en dag då du kan besöka Östra gymnasiet.   

Gymnasiesärskola på Östra gymnasiet

Östra gymnasiet erbjuder det Individuella programmet inom gymnasiesärskolan. Från och med hösten 2017 kommer även nationella programmet Estetiska verksamheter att erbjudas. Här kan du läsa mer om gymnasiesärskolan på Östra gymnasiet.


Är du intresserad och vill veta mer om Östra gymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Öppet hus

Öppet hus på Östra Gymnasiet

Passa på att besöka Östra en vanlig dag i skolan med alla lärare och elever på plats. Då får du en rundvandring på skolan av skolans elevambassadörer som visar dig runt i de vackra lokalerna. Efter rundvandringen har du möjlighet att ställa frågor till elevambassadörer från olika program och till skolans informatör.

Öppet hus är ett bra sätt att känna av hur skolan ser ut och fungerar en helt vanlig dag när alla som spenderar sina dagar här är på plats. Inte minst får du känna av den berömda "Östra-atmosfären" som är svår att förklara - den måste upplevas!

Utbildningar - Östra gymnasiet

Högskoleförberedande program
Ekonomiprogrammet Ort Recensioner
Ekonomiprogrammet, Ekonomi Flera orter (3)          
(4)
Ekonomiprogrammet, Ekonomi + musik - Särskild variant Flera orter (3)          
(1)
Ekonomiprogrammet, Juridik Flera orter (3)          
(2)
Naturvetenskapsprogrammet
Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap Flera orter (3)          
(7)
Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap + musik - Särskild variant Flera orter (3)          
(1)
Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle Flera orter (3)          
(1)
Samhällsvetenskapsprogrammet
Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap Flera orter (3)          
(7)
Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation Flera orter (3)          
(1)
Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap Flera orter (3)          
(2)
Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap + musik - Särskild variant Flera orter (3)
Teknikprogrammet
Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik Flera orter (3)          
(3)
Teknikprogrammet, Teknikvetenskap Flera orter (3)          
(3)
Teknikprogrammet, Teknikvetenskap + Musik - Särskild variant Flera orter (3)          
(2)
Yrkesprogram
El- och energiprogrammet
El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik Flera orter (3)          
(1)
Introduktionsprogrammet
Introduktionsprogram Flera orter (3)
Gymnasieingenjör
Gymnasieingenjör, Informationsteknik Flera orter (3)

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Östra gymnasiet.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt

Kontaktuppgifter till Östra gymnasiet

Östra gymnasiet

Kvartettvägen 2-6
142 63 Trångsund

 Visa telefonnummer
www.ostragymnasiet.se


Recensioner

          (4)
Julia   |   2017-05-18
Östra gymnasiet är generellt väldigt bra. Mycket på grund av skolans lokaler då det bidrar till en trevlig miljö. Men även skulle jag säga att i det stora hela så är lärarna och personalen på skolan väldigt bra. Utbildningen är bra, jag ångrar inte mitt val alls. Första året är seg när det gäller ämnena då man läser i princip samma som i årskurs...
Visa hela
          (4)
Ruben   |   2017-05-11
De är en bra utbildning där man får lära sig nya grejer inom data ämnena. Framför allt har jag tyckt om webbutveckling då jag tyckt de varit roligt och läraren är bra och lär ut på ett sätt som passat mig väldigt bra.
          (4)
Gabriella Dalman   |   2017-05-11
Teknik med estetisk inriktning Musik är en perfekt kombination för elever som tycker om de naturorienterande ämnena och har ett intresse för musik. På Östra Gymnasiet är den tekniska utbildningen seriös och den estetiska inriktningen läser matematik, fysik och andra grundläggande kurser tillsammans med de elever som läser Teknik-teknik. Det finn...
Visa hela

Forum om Östra gymnasiet

Här kan du ställa frågor om Östra gymnasiet och deras program.


Svar Senaste foruminläggen
2 Öppethus 2014-01-21   Youssef Hej! När har östra gymnasiet öppet hus? Mvh
Sida:
1

» Ställ ny fråga