Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Orust Gymnasieskola
Programinformation
Orust
Samhällsvetenskapsprogrammet

Om utbildningen

Plugga samhällsvetenskapsprogrammet inriktning beteendevetenskap

Vill få mer kunskap om samhällsfrågor, internationella relationer och mer om människan, vad som formar oss och hur vi agerar i olika situationer?
Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteendevetenskap på Orust Gymnasieskola får du studera människors liv och levnadsvillkor, samhällen och konflikter genom både historiska och internationella perspektiv och analysera samhällsvetenskapliga och kulturella synvinklar.

Kurser som du läser på Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning beteendevetenskap är:

• Ledarskap och organisationKommunikation
• Psykologi
• Samhällskunskap
• Sociologi

Möjlighet för framtida studier

Utbildningen är högskoleförberedande och ger många möjligheter till fortsatta studier efter gymnasiet. Du läser ämnen som filosofi, moderna språk och psykologi i din utbildning och även ämnen inom beteendevetenskap.

Utbildningen ger dig en bred kunskap vilket gör att du har möjligheter för framtida studier inom många olika ämnesområden och även läsa vidare inom en rad olika yrken. Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning beteendevetenskap ger dig en bra grund att stå på om du vill studera vidare till exempelvis polis, psykolog, lärare, journalist eller administratör.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Som boende i samma kommun som Orust Gymnasieskola söker du till programmet via Antagningskansliet i Uddevalla. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gymnasiekontoret 451 81 UDDEVALLA
Telefon: 0522-696000 
E-post: antagning@uddevalla.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Orust Gymnasieskola

Orust-gymnasieskola

Orust Gymnasieskola

Orust Gymnasieskola är en liten och trivsam skola där gemenskapen prioriteras högt och alla elever blir sedda. Skolan ligger i Henån, på Orust-ön och erbjuder fem olika program. Om din förälder/vårdnadshavare pratar ett annat språk än svenska har du möjlighet...


Läs mer om Orust Gymnasieskola och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Orust Gymnasieskola

Skolvägen 1
473 32 Henån

 Visa telefonnummer
www.orust.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Orust Gymnasieskola, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: