Visa gymnasium.se som: Mobil

Introduktionsprogrammet

Orust Gymnasieskola
Programinformation
Orust
Introduktionsprogrammet

Om utbildningen

Introduktionsprogrammet (IM)

Även om du inte är behörig för att läsa ett program på gymnasiet kan du läsa Introduktionsprogrammet på Orust Gymnasieskola om du har godkända betyg i sex ämnen där svenska ingår samt engelska och matematik. Du läser grundskolekurserna du saknar betyg i parallellt med gymnasiekurserna. När du har uppnått målen för minst E skrivs du in på det nationella programmet.

Yrkesintroduktion Hantverk

Om du är osäker på vad du vill läsa på gymnasiet så kan yrkesintroduktion vara ett alternativ. Orust Gymnasieskola har yrkesintroduktion i Hantverk finsnickeri. Där får du prova på olika praktikplatser och vara med på studiebesök på olika arbetsplatser. Det går även att läsa praktiska gymnasiekurser med målet att få betyg. Utbildningen formas efter dina behov och förutsättningar och du väljer själv om du vill lägga fokus på att klara dina grundskolebetyg i kombination med hantverksarbetet eller lägga fokus på en orientering i hantverk kombinerat med teorikurser.

Språkintroduktion

Orust erbjuder språkintroduktion, en utbildning som ges för ungdomar som nyligen har kommit till Sverige. Utbildningen ger dig kunskap i det svenska språket så att du kan klara av att läsa på gymnasiet. Om du går språkintroduktion har du också möjlighet att få undervisning i andra ämnen, för att få behörighet till gymnasiet. Har du redan behörighet i grundskoleämnen kan du läsa samma ämne på gymnasienivå istället.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogrammet

Som boende i samma kommun som Orust Gymnasieskola söker du till programmet via Antagningskansliet i Uddevalla. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gymnasiekontoret 451 81 UDDEVALLA
Telefon: 0522-696000 
E-post: antagning@uddevalla.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Orust Gymnasieskola

Orust-gymnasieskola

Orust Gymnasieskola

Orust Gymnasieskola är en liten och trivsam skola där gemenskapen prioriteras högt och alla elever blir sedda. Skolan ligger i Henån, på Orust-ön och erbjuder fem olika program. Om din förälder/vårdnadshavare pratar ett annat språk än svenska har du möjlighet...


Läs mer om Orust Gymnasieskola och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Orust Gymnasieskola

Skolvägen 1
473 32 Henån

 Visa telefonnummer
www.orust.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Introduktionsprogrammet från Orust Gymnasieskola, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.