Visa gymnasium.se som: Mobil

Hantverksprogrammet, Finsnickeri

Orust Gymnasieskola
Programinformation
Orust

Om utbildningen

Båtbyggeri på Orust Gymnasieskola

Utbilda dig inom båtbyggeri på Hantverksprogrammet

Är du intresserad av att arbeta med händerna och jobba med trä och teknik? På Orust Gymnasieskola har du möjlighet att utbilda dig inom båtbyggeri/finsnickeri. Det är en riksrekryterande utbildning, vilket innebär att du kan söka den oavsett var i landet du bor. 

Minst 15 veckors praktik

Att bygga båtar är en av Orust-öns största stolthet och det finns en lång tradition i båtbyggeri vilket går tillbaka ända vägen till vikingatiden. På Orust Gymnasieskola får du arbeta med modernt och traditionellt båtbyggeri på riktiga båtar och det ingår även minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande. Skolan har även åkt på roliga studieresor de senaste åren, till bland annat England och Frankrike. Hantverksutbildningen ger dig en bred kompetens med mycket fokus mot båtbyggeri/finsnickeri, vilket gör att du i framtiden även har möjlighet att arbeta inom flera närliggande branscher.

Efter utbildningen har du möjlighet att jobba som:

• Båtbyggare
• Båt- och motortekniker
• Inredningssnickare
• Båtsystemtekniker
• Marinsäljare
• Möbelsnickare
• Riggare

Stort utbud av kurser

På Hantverksprogrammet, finsnickeri/båtbyggeri läser du bland annat entreprenörskap, hantverksintroduktion samt tradition och utveckling. Du har även möjlighet att välja bland många olika individuella val som design, CAD och internationella relationer.

Det är ett yrkesprogram där du även kan läsa in grundläggande högskolebehörighet, genom att utöka utbildningen med 100 poäng.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Finsnickeri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Finsnickeri

Som boende i samma kommun som Orust Gymnasieskola söker du till programmet via Antagningskansliet i Uddevalla. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gymnasiekontoret 451 81 UDDEVALLA
Telefon: 0522-696000 
E-post: antagning@uddevalla.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Finsnickeri så kommer skolan att kontakta dig.

Orust Gymnasieskola

Orust-gymnasieskola

Orust Gymnasieskola

Orust Gymnasieskola är en liten och trivsam skola där gemenskapen prioriteras högt och alla elever blir sedda. Skolan ligger i Henån, på Orust-ön och erbjuder fem olika program. Om din förälder/vårdnadshavare pratar ett annat språk än svenska har du möjlighet...


Läs mer om Orust Gymnasieskola och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Orust Gymnasieskola

Skolvägen 1
473 32 Henån

 Visa telefonnummer
www.orust.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Finsnickeri från Orust Gymnasieskola, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.