Visa gymnasium.se som: Mobil

Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Orust Gymnasieskola
Programinformation
Orust
Handels- och administrationsprogrammet

Utbildningsinfo

Handels- och administrationsprogrammet

Är du intresserad av att jobba med försäljning och möta många människor i arbetet? Handels- och administrationsprogrammet ger dig möjligheter att fördjupa din kunskap inom ämnen som entreprenörskap, handel, information och kommunikation.

Utbildningen är ett yrkesprogram där det finns möjlighet att läsa in grundläggande högskolebehörighet. På handels- och administrationsprogrammet kan du utveckla dina kunskaper om handel och administration. Inom både handel och administration finns möjligheter att starta och driva företag, därför fokuserar utbildningen på att utveckla dina kunskaper om eget företagande och entreprenörskap.

Framtida arbetsroller

Utbildningen ger dig en bred kunskap vilket kan användas i många olika yrken i framtiden, bland annat inköpare, butiksledare, säljare eller inom administrativa yrken som personal-, ekonomi-, och IT-administratör.

Driva ett eget företag

Orust Gymnasieskola samarbetar med företag via Ung Företagsamhet. Genom samarbetet kan du under ditt sista år på utbildningen prova på att driva ett eget företag, antingen själv eller med dina vänner.
När du läser handels- och administrationsprogrammet har du praktik i minst 15 veckor, där du får prova på olika arbetsuppgifter för att få en idé om vad du vill arbeta med i framtiden.

Behörighet

För behörighet till Handels- och administrationsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Som boende i samma kommun som Orust Gymnasieskola söker du till programmet via Antagningskansliet i Uddevalla. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gymnasiekontoret 451 81 UDDEVALLA
Telefon: 0522-696000 
E-post: antagning@uddevalla.se

Gymnasieexamen

Handels- och administrationsprogrammet är ett yrkesförberedande gymnasieprogram.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service så kommer skolan att kontakta dig.

Orust Gymnasieskola

Orust-gymnasieskola

Orust Gymnasieskola

Orust Gymnasieskola är en liten och trivsam skola där gemenskapen prioriteras högt och alla elever blir sedda. Skolan ligger i Henån, på Orust-ön och erbjuder fem olika program. Om din förälder/vårdnadshavare pratar ett annat språk än svenska har du möjlighet...


Läs mer om Orust Gymnasieskola och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Orust Gymnasieskola

Skolvägen 1
473 32 Henån

 Visa telefonnummer
www.orust.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service, fyll i följande uppgifter: