Orust Gymnasieskola

Orust Gymnasieskola är en liten och trivsam skola där gemenskapen prioriteras högt och alla elever blir sedda. Skolan ligger i Henån, på Orust-ön och erbjuder fem olika program. Om din förälder/vårdnadshavare pratar ett annat språk än svenska har du möjlighet att få modersmålsundervisning på skolan.

Utbildning inom båtbyggeri och finsnickeri

Orust Gymnasieskola erbjuder hantverkarprogrammet inriktning båtbyggeri och finsnickeri, vilket är den enda i landet. Programmet är riksrekryterande, alltså kan du söka den vart än i landet du bor. Du får möjlighet att arbeta med modernt och traditionellt båtbyggeri på riktiga båtar och det ingår även minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande.

Studentboende och resebidrag

Om du ska studera båtbyggarprogrammet och kommer från en annan kommun hjälper skolan dig att hitta ett boende genom att komma i kontakt med hyresvärdar i närheten av skolan. Orust Gymnasieskola erbjuder även inackorderingsbidrag, vilket är ett bidrag för inackordering och hemresor, det har du möjlighet att söka om det är minst 50 kilometer till skolan och om restiden är minst tre timmar varje dag. Bidragets storlek beror på avståndet mellan ditt hem och skolan. Även bidrag för busskort kan skolan hjälpa till med om du bor mer är 6 kilometer ifrån skolan och är folkbokförd på Orust.

Utbildningar på Orust Gymnasieskola

Möjligheter med din utbildning

Orust Gymnasieskola har tre yrkesprogram (Hantverks-, Vård och omsorg-, Handels- och administrationsprogrammet). Dessa tre program har minst 15 veckors praktik där du har bra och stöttande handledare att ta hjälp av. Det är även möjligt att läsa in grundläggande högskolebehörighet, genom att utöka utbildningen med 100 poäng.
Om du går Handel- och administrationsprogrammet har du möjlighet att starta ett företag under ditt sista år då Orust Gymnasieskola samarbetar med företag via Ung Företagsamhet.

Är du intresserad och vill veta mer om Orust Gymnasieskola, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar - Orust Gymnasieskola

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Orust Gymnasieskola.

Kontaktuppgifter till Orust Gymnasieskola

Orust Gymnasieskola

Skolvägen 1
473 32 Henån

www.orust.se

Forum om Orust Gymnasieskola

Här kan du ställa frågor om Orust Gymnasieskola och deras program.

Bli den första att ställa en fråga!

» Ställ ny fråga

För att beställa information från Orust Gymnasieskola, fyll i följande uppgifter:

Det finns inga recensioner än.