Visa gymnasium.se som: Mobil

Vård- och omsorgsprogrammet

Öresundsgymnasiet Landskrona
Programinformation
Landskrona
Vård- och omsorgsprogrammet

Om utbildningen

Öresundsgymnasiet Landskrona, Vård och omsorgsprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet

Lär dig att bemöta, hjälpa och vårda människor i alla åldrar och i olika situationer på ett professionellt sätt. Tack vare dig, kan människor få bättre livskvalitet.

Vård- och omsorgsprogrammet är ett yrkesprogram med möjlighet till arbete direkt efter studierna som personlig assistent eller undersköterska. Du kan också välja att studera vidare på högskola- och universitet till sjuksköterska, barnmorska, socionom eller arbetsterapeut. Vårdutbildad personal är efterfrågad och i kombination med språkkunskaper kan hela världen bli din arbetsplats.

Inriktning och fördjupningsmöjligheter

Programmet har inga inriktningar, men väl möjlighet till specialisering genom programfördjupning. Vid Öresundsgymnasiet Landskrona har vi valt att profilera oss mot hälso- och sjukvård där omhändertagande och medicinsk omvårdnad är av lika stor vikt som det att förebrygga psykisk och fysisk ohälsa.

I vårt moderna metodrum tränar du under handledning ett professionellt bemötande gentemot dina medmänniskor och utvecklar förståelse för olika funktionsnedsättningar och situationer i livets slutskede.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Som boende i samma kommun som Öresundsgymnasiet Landskrona söker du till programmet via Antagningskansliet i Landskrona. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: 261 80 LANDSKRONA
Telefon: 0418-47 00 00  
E-post: antag@landskrona.se

Gymnasieexamen

Efter genomförd gymnasieutbildning får du en yrkesexamen. Om du vill ha grundläggande högskolebehörighet måste du välja att läsa de kurser som behövs för detta.

Certifiering

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege certifierar samverkan mellan arbetsliv och utbildning i vård och omsorg. Efter avslutad utbildning får du som elev ett diplom som visar att du gått en certifierad utbildning. Diplomet är en merit när du söker arbete.

Läs mer om Vård- och omsorgscollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Öresundsgymnasiet Landskrona

Öresundsgymnasiet Landskrona

Välkommen till Öresundsgymnasiet Landskrona

På Öresundsgymnasiet Landskrona står du som elev i centrum. För att du ska kunna lyckas med dina studier ger Öresundsgymnasiet individuell coachning och hjälper dig att stätta upp en tydlig struktur runt ditt skolarbete. På Öresundsgymnasiet tas dina investeringar för...


Läs mer om Öresundsgymnasiet Landskrona och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Öresundsgymnasiet Landskrona

Regeringsgatan 54
26136 Landskrona

 Visa telefonnummer
www.landskrona.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Vård- och omsorgsprogrammet, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.