Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Öresundsgymnasiet Landskrona
Programinformation
Landskrona
Antal elever: cirka 80 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 195,0
    (medelvärde: 248,3) * statistik från 2022
(Läs mer) Öppet hus
2023-05-02

Om utbildningen

Öresundsgymnasiet Landskrona, Samhällsvetensprogrammet, beteendeveteskap

Samhällsvetenskapliga programmet

Med inriktning mot Beteendevetenskap

Vill du vara med och påverka framtidens samhälle? Är du intresserad av hur människor tänker och fungerar i grupp? Då är samhällsvetenskapliga programmet vid Öresundsgymnasiet Landskrona alternativet för dig.

Vi erbjuder ett program som ger rätt förutsättningar och bred behörighet för fortsatta studier på universitet och högskola inom t.ex. psykologi, juridik, ekonomi eller media- och kommunikation – framtida yrken där människan och samhället står i fokus.

Inriktning och fördjupningsmöjligheter

Öresundsgymnasiet Landskrona har valt att fokusera utbildningen mot inriktningen Beteendevetenskap – läran om hur du själv och andra grupper agerar, påverkas och fungerar i vardagen och i samhället. Inom ramen för beteendevetenskap kan du dessutom profilera dig ytterligare mot psykologi eller kriminologi.

Vi läser om och diskuterar ledarskap, beteendemönster och var våra åsikter kommer ifrån och hur de präglar våra handlingar. Du lär dig att kommunicera på ett effektivt sätt och studerar ledarskap och kommunikation, samt läser beteendevetenskapliga ämnen så som pedagogik, sociologi och psykologi. 

4-årigt samhällsvetenskapsprogram - för elever med NPF-diagnos

Öresundsgymnasiets mål är att eleverna ska utveckla de kunskaper, färdig-heter och förmågor som krävs för att ta sig vidare i livet.

Arbetssättet utformas efter varje elevs unika förutsättningar och behov med utgångspunkt i engagemang, bemötande, individualisering, kunskap och trygghet i ett livsperspektiv.

Klasserna är små, ca 15 per årskurs, i en lärmiljö som om anpassas för att möta varje elevs unika behov. Skolarbetet leds av ämnesbehöriga pedagoger med NPF-kompetens.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Landskrona. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: 261 80 LANDSKRONA
Telefon: 0418-47 00 00  
Mejladress: antag@landskrona.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Öresundsgymnasiet Landskrona

Välkommen till Öresundsgymnasiet Landskrona

Öresundsgymnasiet är en helt nyrenoverad gymnasieskola som nyinvigdes i september 2022. Skolan erbjuder sju nationella program och möjlighet att kombinera studierna med idrott. På Öresundsgymnasiet arbetar vi aktivt med hållbarhetsfrågor. I år bevisade vi detta genom att ta hem priset...


Läs mer om Öresundsgymnasiet Landskrona och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Öresundsgymnasiet Landskrona

Regeringsgatan 54
26136 Landskrona

 Visa telefonnummer
www.landskrona.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Öresundsgymnasiet Landskrona, fyll i dina uppgifter:

Jag vill veta mer om: *
Jag vill byta till Öresundsgymnasiet Landskrona
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information