Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Naturvetenskapsprogrammet
Inga recensioner än

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap och Samhälle

Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 192,5
(medelvärde: 249,1)
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 192,5
(medelvärde: 249,1)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Öresundsgymnasiet Landskrona, Naturvetenskapligaprogrammet, Natur och samhälle

Naturvetenskapliga programmet

Med inriktning mot Naturvetenskap & samhälle

Tycker du om matematik, fysik och de naturvetenskapliga ämnena och är nyfiken på universitetsstudier inom t.ex. biomedicin, teknik eller medicin? Då är naturvetenskapliga programmet vid Öresundsgymnasiet Landskrona det självklara valet för dig.

Naturvetenskapsprogrammet ger dig en bred högskoleförberedelse. Det innebär, att de flesta utbildningar vid universitet och högskolor är sökbara efter gymnasieexamen.

Öresundsgymnasiet Landskrona har också ett unikt samarbete med Lunds universitet och Medicinska fakulteten som innebär att du har kan delta vid aktiviteter så som laborationsdagar vid Biomedicinskt Centrum (BMC) och föreläsningar tillsammans med studenter på medicinska universitetsutbildningar.

Inriktning och fördjupningsmöjligheter

Vi kan erbjuda två inriktningar beroende på dina intressen: naturvetenskap samt naturvetenskap och samhälle. Vi blandar teori med experiment och fältstudier och arbetar aktivt med att träna upp ett vetenskapligt arbetssätt i allt vi gör.

Väljer du Naturvetenskap fördjupar du dig inom biologi, fysik, kemi och matematik. Exempel på framtida yrkesområden efter avslutade högskolestudier kan vara ingenjör, läkare, apotekare, veterinär eller biomedicinsk analytiker.

Om du har ett intresse för samhällskunskap och geografi parallellt med naturvetenskap, kan du läsa inriktning mot Naturvetenskap och samhälle. Exempel på framtida yrkesområden är kanske journalist, gymnasielärare eller jurist – men även tekniska och medicinska utbildningar.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap och Samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap och Samhälle

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Landskrona. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: 261 80 LANDSKRONA
Telefon: 0418-47 00 00  
Mejladress: antag@landskrona.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap och Samhälle så kommer skolan att kontakta dig.
Öresundsgymnasiet Landskrona
Regeringsgatan 54
26136 Landskrona

Välkommen till Öresundsgymnasiet Landskrona

Öresundsgymnasiet är en helt nyrenoverad gymnasieskola som nyinvigdes i september 2022. Skolan erbjuder sju nationella program och möjlighet att kombinera studierna med idrott. På Öresundsgymnasiet arbetar vi aktivt med hållbarhetsfrågor. I år bevisade vi detta genom att ta hem priset...

Läs mer om Öresundsgymnasiet Landskrona och visa alla program.

Sponsrad