Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Öresundsgymnasiet Landskrona
Programinformation
Landskrona
Antal elever: cirka 40 (.)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 137,5
    (medelvärde: 206,7) * statistik från 2019/20

Om utbildningen

Öresundsgymnasiet Landskrona, Bygg och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet

Med inriktning Husbyggnad

Om du vill gå på ett program som både kan leda till arbete direkt eller till högre studier, då kan Bygg- och anläggningsprogrammet vara något för dig. Här får du arbeta med både kropp och knopp, skapa, bygga och renovera både enskilt och i grupp.

Modern teknik spelar allt större roll i byggbranschen samtidigt som stoltheten i det traditionella hantverket värderas högt. Hos oss utvecklar du din förmåga inom både nya- och beprövade byggtekniker. Har du dessutom idrottsambitioner får du det bästa av två världar: en yrkesutbildning och elitträning på ett nationellt idrottsgymnasium (NIU).

Inriktning och fördjupningsmöjligheter

Vi på Öresundsgymnasiet i Landskrona erbjuder ett högkvalitativt bygg- och anläggningsprogram  med inriktningen mot Husbyggnad. Programmet har en modern anläggning och den senaste tekniken när det gäller maskinparken. Programmet är även bransch rekommenderat av Byggnadsindustrins yrkesnämnd.

Det första året läser du de gymnasiegemensamma ämnena tillsammans, men därefter påbörjar du inriktningen mot Husbyggnad och dess olika yrkesroller. Blir du sugen på att fortsätta studera till t.ex. högskolan, så ger utbildningen grundläggande högskolebehörighet. 

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Du söker programmet via Antagningskansliet i Landskrona. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: 261 80 LANDSKRONA
Telefon: 0418-47 00 00  
E-post: antag@landskrona.se

Certifiering

Branschrekommenderat skola

Branschrekommenderad skola

Branschrekommenderad skola är en certifiering som utfärdas av Byggbranschens Yrkesnämnd. Certifieringen kvalitetssäkrar utbildningen och stärker samarbetet mellan skolor och företag inom bygg- och anläggningsbranschen.

Läs mer om Branschrekommenderad skola här!

Certifiering

Branschrekommenderat skola

Branschrekommenderad skola

Branschrekommenderad skola är en certifiering som utfärdas av Byggbranschens Yrkesnämnd. Certifieringen kvalitetssäkrar utbildningen och stärker samarbetet mellan skolor och företag inom bygg- och anläggningsbranschen.

Läs mer om Branschrekommenderad skola här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

Öresundsgymnasiet Landskrona

Välkommen till Öresundsgymnasiet Landskrona

På Öresundsgymnasiet Landskrona står du som elev i centrum. För att du ska kunna lyckas med dina studier ger Öresundsgymnasiet individuell coachning och hjälper dig att stätta upp en tydlig struktur runt ditt skolarbete. På Öresundsgymnasiet tas dina investeringar för...


Läs mer om Öresundsgymnasiet Landskrona och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Öresundsgymnasiet Landskrona

Regeringsgatan 54
26136 Landskrona

 Visa telefonnummer
www.landskrona.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad från Öresundsgymnasiet Landskrona, fyll i dina uppgifter:

Jag vill veta mer om: *
Jag vill byta till Öresundsgymnasiet Landskrona
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information