Visa gymnasium.se som: Mobil

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete

Öresundsgymnasiet Landskrona
Programinformation
Landskrona
Antal elever: 12 (år 1)
Barn- och fritidsprogrammet

Om utbildningen

Öresundsgymnasiet Landskrona, Barn och fritid

Barn- och fritidsprogrammet

Med inriktning Pedagogiskt arbete

Inom detta yrkesprogram, så utvecklar du dina färdigheter i kommunikation, konflikthantering och pedagogiskt arbete. Du tränar dig i att möta människor i deras lärande och vara lyhörd för deras behov och förutsättningar. Etik, demokratiska värderingar och mänskliga rättigheter är av stor vikt under hela utbildningen.  

Efter avslutad gymnasieexamen vid Barn- och fritidsprogrammet hos Öresundsgymnasiet Landskrona har du grundläggande högskolebehörighet. Det betyder att om du har siktet inställt på t.ex. lärarhögskolan eller polishögskolan så kan du känna dig trygg i att vi tillsammans möjliggjort det för dig att fortsätta jakten på drömyrket.

Inriktning och fördjupningsmöjligheter

Om du intresserar dig för pedagogik, oavsett åldersgrupp, så finns möjligheterna för just dig hos oss. Har du ambitiösa idrottssatsningar inom golf, fotboll eller annan idrott så erbjuds också träning på elitnivå och studier, parallellt. Vi har dessutom lång erfarenhet av att utbilda inom pedagogiskt arbete och har därför valt att fokusera alla våra programresurser på dig och inriktningen Pedagogiskt arbete. 

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete

Som boende i samma kommun som Öresundsgymnasiet Landskrona söker du till programmet via Antagningskansliet i Landskrona. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: 261 80 LANDSKRONA
Telefon: 0418-47 00 00  
E-post: antag@landskrona.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

Öresundsgymnasiet Landskrona

Öresundsgymnasiet Landskrona

Välkommen till Öresundsgymnasiet Landskrona

På Öresundsgymnasiet Landskrona står du som elev i centrum. För att du ska kunna lyckas med dina studier ger Öresundsgymnasiet individuell coachning och hjälper dig att stätta upp en tydlig struktur runt ditt skolarbete. På Öresundsgymnasiet tas dina investeringar för...


Läs mer om Öresundsgymnasiet Landskrona och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Öresundsgymnasiet Landskrona

Regeringsgatan 54
26136 Landskrona

 Visa telefonnummer
www.landskrona.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete från Öresundsgymnasiet Landskrona, fyll i dina uppgifter:

Jag vill veta mer om:
Jag vill byta till Öresundsgymnasiet Landskrona
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.