Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Olympiaskolan
Programinformation
Helsingborg
Antal elever: cirka 260 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 150,0
    (medelvärde: 235,3) * statistik från 2017

Om utbildningen

olympiaskolan-samhälle

Samhällsvetenskap på Olympiaskolan 

Är du intresserad av hur samhället är uppbyggt, vad som styr det och hur vi ska fortsätta att bygga ett hållbart samhälle i framtiden? Då kan det samhällsvetenskapliga programmet vara något för dig.

Du väljer samhällsvetenskapsprogrammet med en av de tre inriktningarna samhällsvetenskap, beteendevetenskap eller medier, information och kommunikation.

Oavsett vilken inriktning du väljer är ett centralt område inom samhällsvetenskapen demokratifrågor, och hos oss kommer du att inte bara förstå den demokratiska processen, utan också få tillämpa den i praktiken. Historia är ett annat centralt ämne, då det historiska sammanhanget är viktigt för att förstå dagens samhälle men också framtida samhällsförändringar. Dessutom får du ett stort utbud av språk på alla nivåer, samt ett stort antal individuellt valbara kurser, antingen om du vill bredda dig eller fördjupa dig.

Här finns engagerade pedagoger, som är väl insatta i högskolans krav och som jobbar med en medveten strategi för att du ska förberedas inför fortsatta studier. Vi ser till att du får arbeta med olika frågeställningar och lära dig att diskutera och formulera olika lösningar. Du kommer att utveckla ditt kritiska förhållningssätt, vilket är viktigt när du ska söka, sovra och bearbeta de stora mängder av information som finns runt om oss alla idag. Du kommer också att få prova på att använda olika samhällsvetenskapliga teorier och metoder under din utbildning hos oss.

Vi tror mycket på att uppmuntra våra elever att åstadkomma något utöver det vanliga skolarbetet. Vi stöttar de elever som engagerar sig i olika projekt för att förverkliga idéer och drömmar.

Allt detta sammantaget gör att du utvecklar kompetenser och skaffar dig goda kunskaper som du har nytta och glädje av hela vägen genom dina studieår, på högskola eller universitet, och förstås genom hela livet. Du träffar också nya vänner med liknande intressen som dina. En studietid som bygger på möten, mångfald och medmänsklighet.

Samhällsvetenskap

Vill du bli journalist, statsvetare, jurist, klimatstrateg, internationell ekonom, lärare i samhällsämnen, diplomat eller omvärldsanalytiker? Du som är intresserad av hur samhället fungerar på djupet, både i och utanför Sverige, som brinner för klimatfrågor, frågor om mänskliga rättigheter och som vill kunna påverka morgondagens värld har kommit rätt!

Tänker du dig en framtid där du arbetar med samhällsfrågor på olika sätt är detta utbildningen för dig. Här kommer du att få möjlighet att både bredda och fördjupa din förståelse av olika samhällsfrågor. Du får lära dig att göra vetenskapliga undersökningar och analysera resultaten.
I dagens globala värld studerar vi komplicerade samhällsfrågor, vrider och vänder på dem, undersöker orsaker och vad som kunde ha påverkat utvecklingen. Vi utgår från dagsaktuell samhällsdebatt och varvar det med analyser av politiska, ekonomiska och sociala förhållanden, både i Sverige och i resten av världen.

Kanske är det freds- och konflikthantering, mänskliga rättigheter, eller globala klimatfrågor som är ditt stora intresse? Här fördjupar du dig inom ämnena samhällsvetenskap, historia, geografi och religionskunskap. Hos oss får du också möjlighet att träffa föreläsare från olika organisationer som arbetar med internationella frågor. Att kunna uttrycka sig effektivt och korrekt i tal- och skrift i olika sammanhang och på flera språk får du också träna dig i. Olika språk är en del av dina verktyg. Du får tillfälle att delta i rollspel med FN och EU som förebilder. Allt detta ger dig verktygen att arbeta med samhällsfrågor lokalt och globalt.

Inriktningen har siktet tydligt inställt på högskolestudier i allt vi gör och vi ger dig en stabil grund att stå på när du kommer till högskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Som boende i samma kommun som Olympiaskolan söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Helsingborg. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen 251 89 HELSINGBORG
Telefon: 042-104700
E-post: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Olympiaskolan

Olympiaskolan

Olympiaskolan -  en blandning av tradition och modernitet

Är du intresserad av att experimentera i olika ämnen, fördjupa dig i kultur och språk eller lära dig mer om samhällsuppbyggnad? Då är Olympiaskolan för dig. Olympiaskolan är den centralt belägna skolan i Helsingborg  där stolta traditioner och ständig teknisk...


Läs mer om Olympiaskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Olympiaskolan

Södra Stenbocksgatan 75
252 47 HELSINGBORG

 Visa telefonnummer
olympiaskolan.helsingborg.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap från Olympiaskolan, fyll i dina uppgifter:

Jag vill veta mer om:
Jag vill byta till Olympiaskolan
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: