Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Olympiaskolan
Programinformation
Helsingborg
Antal elever: cirka 120 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 157,5
    (medelvärde: 230,0) * statistik från 2017

Om utbildningen

olympiaskolan-naturskapsprogrammet-natur

Naturvetenskap på Olympiaskolan 

Vill du göra experiment i kemi och fysik? Tycker du om matematik och biologi? På naturvetenskapsprogrammet får du möjlighet att hitta svar på många spännande frågor om hur vår värld fungerar.

Här får du utveckla din förmåga att tänka kritiskt, hitta logiska förklaringar och arbeta med naturvetenskapliga metoder. Matematiken genomsyrar flera av programmets ämnen.

Inriktning naturvetenskap

Här går vi på upptäcktsfärd i universum och i de små cellerna som är livets byggstenar. Vi lägger tyngdpunkten på matematik, biologi, fysik och kemi. Det ger dig en mycket god grund att stå på om du ska fortsätta studera naturvetenskap och teknik.

Bridge to employment till hösten 2019

Vill du bli mer förberedd för att läsa vidare? Vill du vara med i ett värdefullt internationellt nätverk? Vill du se vilka karriärmöjligheter det finns när du tagit examen från NA? Då har Olympiaskolan ett erbjudande för dig som väljer NA till hösten 2019! Som enda utvalda skola i Sverige är Olympiaskolan med i ett treårigt projekt som heter Bridge to Employment tillsammans med Johnson & Johnson och Lunds universitet. Projektet är redan igång i ett 10-tal länder. 

Ladda ner informationsblad

Projektet ger dig chansen att utveckla färdigheter som är bra för ett framtida arbetsliv i en global miljö.


• Du får träna på att skriva CV och öva på
intervjuer.
• Upplev en annan möteskultur, träna på
din presentationsteknik, lär dig kommunikation och hur du pitchar idéer på
bästa sätt.
• Se vilka yrkesroller det finns i en stor
organisation.
• Delta i utvecklande workshops på
Campus Helsingborg.
• Medarbetare på Johnson & Johnson
samt Lunds universitet kommer att
fungera som coacher

Välkommen till BTE på Olympiaskolan!

Naturvetenskapsprogrammet – profil räddningstjänst

Vill du ha mer utmaningar och mer fysisk aktivitet? Vill du gärna arbeta tillsammans med andra och hjälpa människor i fara? Här på Olympia har vi inriktning räddningstjänst, en profil som vi är ensamma om att erbjuda i närområdet.

Att arbeta inom räddningstjänst handlar om att hjälpa och rädda människor i fara, nöd och kris. Då behöver du kunna samarbeta med andra och ha en förståelse för hur människor reagerar och beter sig i olika situationer. Det övar vi på redan från första dagen på utbildningen. Vi åker på ett läger för att lära känna varandra och skapa den vi-känsla som behövs för att vi ska känna tillit till varandra i alla de övningar och moment som kommer under de åren du går här.

Praktisk undervisning

Utöver den vanliga naturvetenskapliga teoretiska undervisningen kommer du att arbeta med många praktiska övningar. Det gör vi på Brandorama på Berga. Här får du delta i riktiga övningar som att släcka bränder och rökdyka. Du får också chans att delta i större övningar som räddningstjänsten håller i, och då samarbeta med polis och ambulans, eller kanske med kustbevakningen om vi övar på havet. Det finns också möjlighet till samarbete med andra organisationer så att du får öva fältsjukvård och överlevnad med mera.

Du kommer också att läsa psykologi kopplat till räddning, för att du ska få en förståelse för hur du och andra reagerar i en krissituation. Du övar dig i att göra kritiska iakttagelser och tolka händelser och redovisa resultat. Under utbildningens gång märker du hur mycket av naturvetenskapens logik som återfinns i vardagen.

Utbildningen är bred och banar väg för många framtidsyrken som handlar om att förbättra människors liv, miljö och hälsa. Vi kommer att göra intressanta studiebesök, och göra besök på högskolor där du får lyssna på föreläsningar runt de senaste forskningsrönen. Efter utbildningen är du väl rustad att gå vidare till högskolestudierna.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Som boende i samma kommun som Olympiaskolan söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Helsingborg. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen 251 89 HELSINGBORG
Telefon: 042-104700
E-post: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Olympiaskolan

Olympiaskolan

Olympiaskolan -  en blandning av tradition och modernitet

Är du intresserad av att experimentera i olika ämnen, fördjupa dig i kultur och språk eller lära dig mer om samhällsuppbyggnad? Då är Olympiaskolan för dig. Olympiaskolan är den centralt belägna skolan i Helsingborg  där stolta traditioner och ständig teknisk...


Läs mer om Olympiaskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Olympiaskolan

Södra Stenbocksgatan 75
252 47 HELSINGBORG

 Visa telefonnummer
olympiaskolan.helsingborg.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Olympiaskolan, fyll i dina uppgifter:

Jag vill veta mer om:
Jag vill byta till Olympiaskolan
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: