Visa gymnasium.se som: Mobil

Introduktionsprogrammet

Olympiaskolan
Programinformation
Helsingborg
Introduktionsprogrammet

Utbildningsinfo

olympiaskolan-preparandutbildning

Preparandutbildning för naturvetenskapsprogrammet samt språkintroduktion

Är du intresserad av naturvetenskapsprogrammet men saknar några ämnen från grundskolan? Då kanske programinriktat val är något för dig.

Syfte och mål

På Olympiaskolan integrerar vi programinriktat val med det högskoleförberedande Naturvetenskapsprogrammet. Detta innebär att du från start kan påbörja dina kurser i matematik, fysik och kemi även om du fortfarande saknar behörighet för Naturvetenskapsprogrammet. Efter fyra år har du full behörighet att söka dig vidare till högskola.

Längd

Studierna är upplagda på fyra år. Första året fokuserar studierna på det eller de ämnen du saknar från grundskolan, men du läser också hela kursen matematik 1c och startar upp flera andra gymnasiekurser. Andra året avslutas de från åk 1 påbörjade kurserna. Under år tre och fyra går du helt i en naturvetenskapsklass och läser kurserna med klassen i normal takt.

Språkintroduktion

(ej sökbar – placeringsbeslut)

Språkintroduktion är till för ungdomar som nyss har kommit till Sverige. Utbildningen har fokus på svenska språket för att eleven ska kunna gå vidare till något annat program i gymnasieskolan, eller till annan utbildning.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogrammet

Som boende i samma kommun som Olympiaskolan söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Helsingborg. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen 251 89 HELSINGBORG
Telefon: 042-104700
E-post: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Olympiaskolan

Olympiaskolan

Olympiaskolan -  en blandning av tradition och modernitet

Är du intresserad av att experimentera i olika ämnen, fördjupa dig i kultur och språk eller lära dig mer om samhällsuppbyggnad? Då är Olympiaskolan för dig. Olympiaskolan är den centralt belägna skolan i Helsingborg  där stolta traditioner och ständig teknisk...


Läs mer om Olympiaskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Olympiaskolan

Södra Stenbocksgatan 75
252 47 HELSINGBORG

 Visa telefonnummer
olympiaskolan.helsingborg.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Introduktionsprogrammet, fyll i följande uppgifter: