Visa gymnasium.se som: Mobil

Humanistiska programmet, Kultur

Olympiaskolan
Programinformation
Helsingborg
Antal elever: 21 (år 1)
Humanistiska programmet
  • Antagningspoäng: 261,9
    (Lägsta: 180) * statistik från 2017

Utbildningsinfo

olympiaskolan-humanistiskaprogrammet

Kultur på Olympiaskolan

Vill du veta mer om mänskligt tänkande, vårt kulturarv och språket som kulturbärare? Titta då närmare på det humanistiska programmet. Här får du fördjupa dig i kultur, språk, litteratur, historia, kulturfilosofi och filosofi.

Förutom att du lär dig mer om språk, filosofi och kultur, får du också öva dig i kritiskt tänkande som gör att du kan värdera det du hör och läser som fakta, värderingar eller åsikter. Vi använder skrivandet som arbetsmetod, och du kommer att skriva många olika sorters texter under utbildningen.


Inriktning kultur

Varför lever vi som vi gör? Vilka idéer är det som skapat det samhälle vi har idag? Vi arbetar med kultur, litteratur, filosofi och psykologi för att se hur det förklarar hur människor och platser utvecklas. Kulturen påverkar människan och människan påverkar kulturen.

Vi utnyttjar regionens möjligheter med kulturutbud och kulturhistoria – vi besöker olika kulturinrättningar, både här i Sverige och på andra sidan Öresund. Tredje året åker vi på en längre resa. Tidigare år har vi i trean också studerat arkitektur i norra Tyskland och stadsutveckling runt Östersjön. Vad det blir när du pluggar hos oss är du med och påverkar.

Behörighet

För behörighet till Humanistiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Humanistiska programmet, Kultur

Som boende i samma kommun som Olympiaskolan söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Helsingborg. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen 251 89 HELSINGBORG
Telefon: 042-104700
E-post: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Gymnasieexamen

Humanistiska programmet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Humanistiska programmet, Kultur så kommer skolan att kontakta dig.

Olympiaskolan

Olympiaskolan

Olympiaskolan -  en blandning av tradition och modernitet

Är du intresserad av att experimentera i olika ämnen, fördjupa dig i kultur och språk eller lära dig mer om samhällsuppbyggnad? Då är Olympiaskolan för dig. Olympiaskolan är den centralt belägna skolan i Helsingborg  där stolta traditioner och ständig teknisk...


Läs mer om Olympiaskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Olympiaskolan

Södra Stenbocksgatan 75
252 47 HELSINGBORG

 Visa telefonnummer
olympiaskolan.helsingborg.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Humanistiska programmet, Kultur, fyll i följande uppgifter: