Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Beteendevetenskap

Läs Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Beteendevetenskap på Olinsgymnasiet Tibro 

Inriktningen ger dig kunskaper om människors utveckling, socialisation och samspel. Du får en fördjupad förståelse för hur människor agerar som individer, grupper, organisationer och samhällen.

Samhällsvetenskapsprogrammet är för dig som är intresserad av människor och samhällsfrågor och vill ha en bred utbildning som ger dig många valmöjligheter till vidare studier efter studenten.

Är du intresserad av hur samhället är uppbyggt och vad som styr det? Vill du få kunskaper inom ledarskap och eget företagande? Då kan Samhällsvetenskapsprogrammet vara något för dig. Under utbildningen lär du dig vad som påverkar och sker i samhället, både lokalt och globalt. Du får också lära dig om samhällsvetenskapens historia för att kunna analysera och förstå samhället vi lever i idag.

Plusmeny

Till detta program kan du lägga till Plusmeny. Plusmeny innebär att du kan kombinera dina studier med bra och roliga tillval. Vi tror på att låta dina intressen ta plats så att du håller motivationen uppe under hela gymnasietiden. Valbara plusmenyer:

  • Idrottsprofil
  • Ung företagsverksamhet (UF)

Inriktning Beteendevetenskap

En inriktning på Samhällsvetenskaps programmet på Olinsgymnasiet Tibro där du får kunskaper om kommunikation, lärande och ledarskap, samt metoder som används inom samhällsvetenskapen. 

Programmet ger dig en bred utbildning som ger dig många valmöjligheter inom samhällsvetenskapliga ämnen som exempelvis juridik, sociologi, ekonomi och kommunikation.

Inriktning Beteendevetenskap är perfekt för dig som vill bli:

  • Jurist
  • Lärare
  • Kriminalvårdare
  • Polis
  • Psykolog
  • Socionom
Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Tibro

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Utbildning Skaraborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Antagningskansliet 541 83 SKÖVDE
Telefon: 0500-49 80 00
Mejladress: utbildning@skaraborg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Olinsgymnasiet Tibro
Nybogatan 5
543 32 Tibro

Olinsgymnasiet Tibro

Nu öppnas dörrarna till Olinsgymnasiet Tibro – det senaste tillskottet är belägen i Tibros skolområde och mitt bland flera olika idrottsanläggningar. Skolan erbjuder ett bra utbud av högskole- och yrkesförberedande program samt en unik idrottsprofil som präglas av Tibros starka...

Läs mer om Olinsgymnasiet Tibro och visa alla program.

Sponsrad