Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och Anläggnings­programmet, Husbyggnad

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Husbyggnad

Läs Bygg- och Anläggnings­programmet med inriktning Husbyggnad på Olinsgymnasiet Tibro 

Här får du kunskaper om alla stadier i byggnadsprocessen – från projektering till färdigt objekt, inom såväl nybyggnation som renovering och ombyggnation.

Bygg- och Anläggningsprogrammet är ett yrkesprogram för dig som tycker om att jobba med händerna. Utbildningen ger stora chanser till anställning direkt efter gymnasiet – perfekt för dig som vill jobba som exempelvis snickare, murare eller montör.

Utbildningen ger dig goda praktiska kunskaper, samt en bred inblick i branschens olika yrken och hur du driver ett företag. Du får lära dig att bygga och tänka miljösmart, säkert och hållbart samt utveckla dina kunskaper och färdigheter inom den inriktning du väljer.

Testa på branschen under din APL

Vi jobbar aktivt med att vara en trygg övergång in i arbetslivet och har goda kontakter med det lokala näringslivet. Förutom att utbildningen ger dig erfarenhet av yrket knyter du också viktiga kontakter med arbetsgivare under din APL (arbetsplatsförlagt lärande). På Olinsgymnasiet har du minst 15 veckors APL.

Plusmeny

Till detta program kan du lägga till Plusmeny. Plusmeny innebär att du kan kombinera dina studier med bra och roliga tillval. Vi tror på att låta dina intressen ta plats så att du håller motivationen uppe under hela gymnasietiden. Valbara plusmenyer:

 • Idrottsprofil
 • Ung företagsverksamhet (UF)

Husbyggnad

En inriktning på Bygg- och Anläggningsprogrammet på Olinsgymnasiet Tibro där du får lära dig om hela byggnadsprocessen. Du kommer även att få fördjupade kunskaper inom svensk byggtradition och arkitektur.

Inriktning Husbyggnad är perfekt för dig som vill bli:

 • Betongarbetare
 • Golvläggare
 • Glasmästare
 • Montör
 • Murare
 • Plattsättare
 • Snickare
 • Ställningsbyggare
Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och Anläggnings­programmet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

 • Klassrum
 • Tibro

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Bygg- och Anläggnings­programmet, Husbyggnad

Du söker programmet via antagningskansliet Utbildning Skaraborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Antagningskansliet 541 83 SKÖVDE
Telefon: 0500-49 80 00
Mejladress: utbildning@skaraborg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och Anläggnings­programmet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Olinsgymnasiet Tibro
Nybogatan 5
543 32 Tibro

Olinsgymnasiet Tibro

Nu öppnas dörrarna till Olinsgymnasiet Tibro – det senaste tillskottet är belägen i Tibros skolområde och mitt bland flera olika idrottsanläggningar. Skolan erbjuder ett bra utbud av högskole- och yrkesförberedande program samt en unik idrottsprofil som präglas av Tibros starka...

Läs mer om Olinsgymnasiet Tibro och visa alla program.

Sponsrad